Нафта готується до зниження другого тижня через занепокоєння попит

Нафта втратила ранкове зростання та перебуває на шляху до другого тижневого зниження під тиском побоювань щодо послаблення попиту в Китаї та подальшого підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою США.

Bloomberg: нафта по $100 завдасть подвійного удару по світовій економіці |  Mind.ua

У Китаї, який, за словами джерел, прагне уповільнити імпорт нафти від деяких експортерів, спостерігається зростання випадків захворювання на COVID-19, у той час як надії на стримування агресивного підвищення ставок у США були підірвані зауваженнями деяких представників ФРС цього тижня.

"У нинішніх умовах котуванням не вистачає бугаєвих драйверів", - сказав Стівен Бреннок з нафтового брокера PVM. "Проте, з урахуванням того, що до введення ембарго ЄС на російську нафту залишилося менше трьох тижнів, ціни на нафту все ще можуть завершити рік із вибуховим зростанням".

Нафта марки Brent подешевшала на 7 центів, або 0,1%, до 89,71 долара за барель на 09:13 за Грінвічем. Американська нафта West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 9 центів, або на 0,1%, до 81,73 долара.

Обидва бенчмарки падають вдруге за тиждень. Brent знаходиться на шляху до зниження більш ніж на 6%, а WTI - на 8%.

Побоювання щодо рецесії домінували цього тижня, навіть незважаючи на те, що 5 грудня ЄС намітив заборону на постачання російської нафти, а Організація країн-експортерів нафти та її союзники, разом відомі як ОПЕК+, скоротили пропозицію.

«Що стосується попиту, то є побоювання щодо уповільнення економічного зростання, - сказав Наїм Аслам з Avatrade. «Шлях найменшого опору видається схильним до збитків».

Премія найближчих ф'ючерсів на нафту марки Brent до барелів, що відвантажуються за шість місяців, впала до 4,28 долара за барель, найнижчого рівня з серпня, що вказує на меншу занепокоєння майбутніми поставками.

Очікується, що ФРС підвищить ставки на 50 базисних пунктів на своєму політичному засіданні 13-14 грудня після чотирьох послідовних підвищення на 75 базисних пунктів, згідно з опитуванням Reuters.

ОПЕК+, яка розпочала новий раунд скорочення поставок у листопаді, проводить нараду з питань політики 4 грудня.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd