Нафта дорожчає після зниження цін напередодні

Ціни на нафту відновлюються вранці у вівторок, 9 квітня, на тлі відсутності прогресу у перемовинах про перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures зранку 9 квітня становить $90,57 за барель, що на $0,19 (0,21%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У понеділок ці контракти здешевшали на $0,79 (0,9%), до $90,38 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилися в ціні вранці у вівторок на $0,13 (0,15%), до $86,56 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $0,48 (0,6%), до $86,43 за барель.

Під час минулої сесії міжнародний бенчмарк опускався до $88,78 за барель, північноамериканський – до $84,69 за барель.

У вівторок котирування зростають на тлі відсутності прогресу у перемовинах про перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС, пише Trading Economics.

При цьому влада Ізраїлю вже визначила дату початку операції армії оборони Ізраїлю у місті Рафаху на півдні сектора Газа, повідомив у понеділок голова ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху.

Наземну операцію в Рафаху ізраїльська влада вважає одним із основних елементів операції зі знищення ХАМАС, називаючи це місто останнім оплотом угруповання.

Нагадаємо, за оцінками аналітиків, ситуація на ринку може призвести до того, що вартість нафти марки Brent зросте до $100 за барель, що посилює побоювання щодо інфляції й ускладнює питання зниження відсоткових ставок центральними банками.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd