Нафта дорожчає на тлі сталого попиту на сировину

Ціни на нафту повільно зростають у середу, 24 квітня, після впевненого підйому за підсумками попередньої сесії.

Про це повідомляє enkorr.

Червневі ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,06 (0,07%), до $88,48 за барель. У вівторок Brent здорожчала на $1,42 (1,6%), до $88,42 за барель.

Червневі ф'ючерси на WTI піднялися в ціні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,09 (0,11%), до $83,45 за барель. За підсумками попередніх торгів контракт здорожчав на $1,46 (1,8%), до $83,36 за барель.

Оцінки Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні ввечері, показали зниження запасів нафти в США на тижні, що завершився 19 квітня, на 3,23 млн барелів.

У центрі уваги трейлерів залишається ситуація на Близькому Сході. Крім того, вони чекають на дані про запаси енергоносіїв у США, які Міненерго країни розкриє пізніше цього дня.

«Трейдери нарешті отримали змогу сфокусуватися на фундаментальних для ринку чинниках, премія за геополітичний ризик дещо скоротилася, – зазначає аналітик Saxo Capital Markets у Сингапурі Чару Чанана. – Зниження запасів є сигналом того, що попит на нафту тримається».

Сенат США услід за Палатою представників схвалив законопроєкт, що включає нові санкції проти нафтового сектора Ірану. Санкційний пакет передбачає зокрема заходи щодо портів, суден і НПЗ, які беруть участь у транспортуванні чи переробленні іранської нафти, порушуючи американські обмеження. Окрім того, він розширює вторинні санкції.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd