Нафта дорожчає на тлі напруження на Близькому Сході

Ціни на нафту продовжують зростати у четвер, 1 серпня, після стрибка за підсумками попередньої сесії на тлі посилення напруження на Близькому Сході.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $81,55 за барель, що на $0,71 (0,88%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здорожчали на $2,77 (3,6%), до $80,84 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на $0,75 (0,96%), до $78,66 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів збільшилася на $3,18 (4,3%) – максимально з жовтня минулого року, до $77,91 за барель.

У липні Brent здешевшала на 6,6%, WTI – на 4,5%. Зниження цін минулого місяця пов'язане головним чином із побоюваннями ринку щодо перспектив попиту в Китаї в умовах уповільнення економічного зростання в цій країні.

Зазначимо, голову політичного бюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханію було вбито в Тегерані, куди він прибув для відвідування інавгурації нового президента Ірану Масуда Пезешкіана. У ХАМАС поклали відповідальність за напад на Ізраїль.

Керівник Ісламської Республіки Іран аятола Алі Хаменеї наказав провести пряму атаку на Ізраїль у відповідь на вбивство Ханії, повідомляє The New York Times із посиланням на джерела.

«Ринок цілком виправдано побоюється, що вбивство Ханії призведе до прямої війни Ірану з Ізраїлем, – зазначає аналітик Commonwealth Bank of Australia Вівек Дхар. – Це поставить під загрозу постачання нафти з Ірану й усю відповідну інфраструктуру».

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd