Нафта дорожчає на тлі наближення літнього автомобільного сезону

Ціни на нафту продовжують зростати в четвер, 4 квітня, інвестори оцінюють підсумки засідання моніторингового комітету ОПЕК+ та статдані міністерства енергетики США.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $89,58 за барель, що на $0,23 (0,26%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти подорожчали на $0,43 (0,5%), до $89,35 за барель.

Ф'ючерси на WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли у ціні на $0,21 (0,25%), до $85,64 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,28 (0,3%), до $85,43 за барель.

Обидві марки напередодні поновили максимуми з 27 жовтня минулого року.

Міністри моніторингового комітету ОПЕК+, співголовами якого є Росія та Саудівська Аравія, на засіданні в середу не дали альянсу рекомендацій щодо зміни чинної політики щодо видобутку нафти, випливає з прес-релізу ОПЕК за підсумками зустрічі.

У повідомленні організації наголошується, що комітет продовжить уважно оцінювати ринкову ситуацію і готовий реагувати на її розвиток шляхом вжиття додаткових заходів у будь-який час, "спираючись на сильну згуртованість ОПЕК та нафтовидобувних країн, що беруть участь, не входять до ОПЕК".

Міністри також вітали рішення Росії перейти у другому кварталі 2024 року до реального скорочення видобутку нафти від заходу у вигляді зниження обсягів експорту.

Водночас Міненерго США напередодні повідомило, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 3,21 млн барелів - до 451,42 млн барелів. Товарні запаси бензину знизилися на 4,26 млн. барелів і склали 227,82 млн барелів. Комерційні запаси дистилятів зменшилися на 1,27 млн барелів, до 116,07 млн барелів.

Експерти очікували на зниження запасів нафти на 1 млн барелів, збільшення запасів бензину на 100 тис. барелів і падіння запасів дистилятів на 1 млн барелів.

При цьому попит на бензин зріс на 421 тис. барелів на добу, до 9,236 млн б/д, при історичному максимумі 10,043 млн б/д у липні 2021 року.

Роберт Ягер з Mizuho Securities, чию думку наводить MarketWatch, припускає, що ці дані на тлі наближення літнього автомобільного сезону, який розпочнеться через сім тижнів на уїкенд перед Днем поминання (27 травня), стимулюватимуть зростання нафтових котирувань найближчими тижнями.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd