Нафта дорожчає 3 травня, оскільки ЄС має намір заборонити російську нафту

Ціни на нафту зросли у вівторок, продовживши зростання попередньої сесії, оскільки Європейський Союз зміцнив плани посилити санкції щодо росії на цьому тижні, а Німеччина заявила, що готова підтримати негайне ембарго на російську нафту.

Майже $91 за барель: нафта марки Brent перевищила семирічний максимум -  FINBALANCE

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 25 центів, або 0,2%, або 107,83 долара за барель о 02:34 за Грінвічем, тоді як ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) виросли на 17 центів, або 0,2%, до 105,34 долара за барель.

"Ціни на сиру нафту зросли після коментарів міністра економіки Німеччини, який зазначив, що ЄС планує заборонити імпорт російської нафти або негайно, або за кілька місяців", - сказав Стівен Іннес, керуючий партнер SPI Asset Management.

Очікується, що у вівторок Європейська комісія завершить роботу над шостим пакетом санкцій Європейського союзу (ЄС) протиросії через її дії в Україні, яка включатиме заборону на купівлю російської нафти.

Ембарго може пошкодувати Угорщину та Словаччину, які сильно залежать від російської нафти, заявили у понеділок два представники ЄС.

Обмежені запаси паливних нафтопродуктів збільшують попит на нафту, що сприяло зростанню котирувань Brent та WTI на понад 40 центів у понеділок після волатильної сесії.

Аналітики ANZ Research зазначають, що рекордний експорт із країн Перської затоки США поглинає постачання на внутрішній ринок США. ANZ заявила, що, за даними служби відстеження вантажів Vortexa Analytics, у квітні з нафтопереробних заводів у Перській затоці США випливало щонайменше 2 мільйони барелів на день бензину, дизельного палива та авіагасу.

В результаті ANZ заявила, що спред дизельного креку, маржа при переробці бареля нафти в паливні продукти, збільшився до 73,50 долара за барель, що є найвищим показником з 1986 року.

Трейдери уважно стежитимуть за даними про запаси в США: галузева група Американського інституту нафти повідомить про запаси за тиждень, що закінчився 29 квітня, у вівторок, а потім урядові дані Управління енергетичної інформації у середу.

П'ять аналітиків, опитаних агентством Reuters, в середньому очікували, що запаси сирої нафти в США за тиждень до 29 квітня скоротилися на 1,2 млн барелів.

Вони також прогнозують, що запаси дистилятів, включаючи дизельне паливо та пальне, скоротилися на 1,2 млн барелів, а запаси бензину скоротилися на 300 000 барелів.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd