Нафта дорожчає 29 квітня на ризиках уведення ембарго на сировину з росії

Світові ціни на нафту в п'ятницю вранці зростають на тлі побоювань щодо можливого введення ембарго на нафту з росії, випливає з цих торгів.

Нафта Brent подорожчала до 45 доларів за барель | Новини на Громадському  радіоСтаном на 7.58 EET ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки Brent зростає на 0,9%, до 108,22 долара за барель, червневих ф'ючерсів на WTI - на 0,54%, до 105,92 долара.

У п'ятницю вранці трейдери оцінюють перспективи можливого введення ембарго на російську сировину у світлі повідомлення газети Wall Street Journal про те, що Німеччина готова припинити закупівлю нафти з рф.

"ЄС (зараз) активно розглядає можливість запровадження ембарго на імпорт російської нафти в тій чи іншій формі, причому навіть Німеччина готова його підтримати", - наводить слова аналітиків газети Wall Street Journal.

Трейдери в п'ятницю також очікують щотижневу статистику щодо нафтових бурових установок, що діють у США від американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes. За минулий тиждень їхня кількість зросла на 1 - до 549 агрегатів.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd