Нафта дорожчає, оскільки ринок оцінює перебалансування пропозиції ОПЕК+

Нафта відновилася у вівторок після падіння до більш ніж 11-місячного мінімуму на попередній сесії, оскільки інвестори зважили можливе коригування обсягів виробництва основних виробників нафти, у яких цього тижня відбудеться ключове засідання.

Нафта дорожчає п'ятий тиждень поспіль, Brent сягає 50 доларів | Економічна  правда

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 1,81 долара, або 2,2%, і торгувалися на рівні 85 доларів за барель о 04:46 за Грінвічем. Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) зросли на 1,37 долара, або 1,8%, до 78,61 долара за барель.

Brent знизилася на 0,5% попереднього дня, впавши більш ніж на 3% до 80,61 долара на початку сесії до найнижчого рівня з 4 січня. WTI зросла на 1,3% у понеділок після досягнення найнижчого рівня з грудня 2021 року.

Хоча ринок вже коригується після різкого падіння, чутки про те, що ОПЕК+ серйозно розгляне питання про додаткове скорочення видобутку на майбутніх зустрічах, ще більше спонукали стрибок цін, зазначають аналітики Haitong Futures.

«Хоча це лише припущення... а не офіційна заява ОПЕК, вона все ж таки відображає короткострокові настрої ринку і, ймовірно, стане переломним моментом у цінах на нафту», - сказали вони.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники, включаючи росію, відома як ОПЕК+, мають провести зустріч 4 грудня. вирізати вихід.

У листопаді ОПЕК+ почала знижувати свою мету видобування на 2 млн барелів на добу, прагнучи підтримати ціни на нафту.

Але страх падіння попиту в Китаї продовжував чинити тиск на ринок, незважаючи на зниження щоденних випадків захворювання на COVID-19 у понеділок.

"Ведмежі настрої щодо цін на нафту поширюються в Азії через побоювання з приводу зниження попиту в Китаї, в той час як рідкісні протести у вихідні також викликали побоювання щодо впливу на китайську економіку", - сказав Тосітака Тадзава, аналітик Fujitomi Securities Co. Ltd.

За словами китайських аналітиків, рідкісні вуличні протести, які спалахнули в містах по всьому Китаю минулими вихідними, були голосуванням проти політики президента Сі Цзіньпіна щодо боротьби з COVID-19 і найсильнішою суспільною непокорою за всю його політичну кар'єру. Пекін дотримується політики нульового поширення COVID, незважаючи на те, що більшість світу зняла більшість обмежень.

Ринки також оцінюють вплив майбутнього обмеження західними країнами ціни на російську нафту.

Дипломати «Великої сімки» (G7) та Європейського союзу обговорюють обмеження від 65 до 70 доларів за барель з метою обмеження доходів для фінансування війни росії проти Україні, без порушення світових нафтових ринків.

Але в понеділок уряди ЄС не змогли домовитися про обмеження, оскільки Польща наполягала на тому, щоб обмеження було нижчим, ніж було запропоновано G7, заявили дипломати.

Обмеження цін має набути чинності 5 грудня, коли також набуде чинності заборона ЄС на російську нафту.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd