Нафта дешевшає в очікуванні збільшення видобутку в ОПЕК+

Ціни на нафту в понеділок, 2 вересня, знову знизилися через очікування збільшення видобутку в ОПЕК+, починаючи з жовтня, а ознаки слабкого попиту в Китаї та США викликали занепокоєння щодо майбутнього зростання споживання.

Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 61 цент, або 0,8%, до 76,32 долара за барель. Американська нафта West Texas Intermediate подешевшала на 52 цента, або 0,7%, до 73,03 долара за барель.

Ці втрати відбулися після падіння Brent на 0,3% минулого тижня та падіння WTI на 1,7%.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та їхні союзники, група, відома як ОПЕК+, планують продовжити планове підвищення видобутку нафти з жовтня, повідомили Reuters шість джерел із групи виробників.

Вісім членів ОПЕК+ у жовтні збільшать видобуток на 180 тис. барелів на добу вмежах плану скасування останнього рівня скорочення видобутку на 2,2 млн барелів на добу, зберігаючи інші скорочення до кінця 2025 року.

Як Brent, так і WTI демонструють втрати протягом двох місяців поспіль, оскільки стурбованість попитом США та Китаю переважила нещодавні перебої з поставками нафти в Лівії на тлі суперечки між тамтешніми урядовими фракціями та напруженості в ключовому регіоні видобутку на Близькому Сході, пов’язаному з конфліктом Ізраїлю та Гази.

У той час як лівійський експорт припинився, Arabian Gulf Oil Company відновила видобуток до 120 тис. барелів на добу для задоволення внутрішніх потреб, повідомили інженери в неділю, після того, як протистояння між фракціями закрило більшість нафтових родовищ країни.

Більше песимізму щодо зростання попиту в Китаї з’явилося після того, як офіційне опитування в суботу показало, що виробнича активність там впала до шестимісячного мінімуму в серпні, оскільки заводські ціни впали, а власники боролися за замовлення, хоча приватне опитування в понеділок, яке охоплює більше орієнтованих на експорт компаній показали ознаки попереднього відновлення в серпні.

У США споживання нафти сповільнилося в червні до найнижчого сезонного рівня з часів пандемії коронавірусу 2020 року, показали дані Управління енергетичної інформації в п'ятницю.

Кількість працюючих нафтових вишок у США минулого тижня залишилася без змін і склала 483, йдеться у щотижневому звіті Baker Hughes.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd