Нафта дешевшає на тлі послаблення геополітичної напруги на Близькому Сході

Ціни на нафту знизилися в понеділок, 8 липня, після чотиритижневого зростання.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням, така динаміка пояснюється тим, що перспектива угоди про припинення вогню в Газі зменшила геополітичну напруженість на Близькому Сході, а інвестори оцінювали потенційні перебої в постачанні енергоносіїв США через тропічний шторм Берил.

Так, ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 12 центів, або на 0,1%, до 86,42 долара за барель. Нафта West Texas Intermediate у США коштувала 82,88 долара за барель, що на 28 центів або 0,3% менше.

Тривають переговори стосовно плану США щодо припинення вогню, спрямованого на завершення дев’ятимісячної війни в Газі, за посередництва Катару та Єгипту.

Порти Корпус-Крісті, Х'юстон, Галвестон, Фріпорт і Техас-Сіті закрилися в неділю, щоб підготуватися до тропічного шторму Берил, який може перерости в ураган категорії 2 після того, як він обрушиться на узбережжя Техасу між Галвестоном і Корпус-Крісті в понеділок.

Закриття портів може призвести до тимчасової зупинки експорту сирого та зрідженого природного газу, поставок нафти на нафтопереробні заводи та доставки моторного палива з цих заводів.

«Хоча це ставить під загрозу видобуток нафти та газу в морі, занепокоєння, коли шторм досягає суші, полягає в потенційному впливі, який він може мати на інфраструктуру нафтопереробного заводу», — заявили аналітики ING на чолі з Уорреном Паттерсоном у записці.

Sycamore з IG сказав, що також існує ймовірність того, що дані США покажуть ще одне велике щотижневе скорочення запасів нафти в США на тлі пікового сезону, що сприятиме цінам на нафту.

Кількість працюючих нафтових вишок у США минулого тижня залишилася без змін і склала 479, що є найнижчим показником з грудня 2021 року.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd