Нафта дешевшає на 3% на очікуваннях зниження попиту в Китаї

Світові ціни на нафту падають у понеділок вранці трохи більш ніж на 3% у світлі посилення очікування зниження попиту на сировину через поширення нового коронавірусу в Китаї, марка WTI вже дешевша за 100 доларів за барель, свідчать дані торгів.

Майже $91 за барель: нафта марки Brent перевищила семирічний максимум -  FINBALANCE

Станом на 7:35 EET ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки Brent падає на 3,02%, до 102,94 долара за барель, червневих ф'ючерсів на WTI - на 3,06%, до 98,95 долара.

У суботу влада Пекіна попередила про можливе виникнення нових випадків захворювання на ковід, а очікувані у зв'язку з цим нові соціально-економічні заборони можуть спричинити помітне зниження попиту на сировину в Китаї - найбільшому імпортері нафти.

"Ситуація з Covid-19 у Китаї, схоже, рухається в неправильному напрямку, оскільки в Пекіні у вихідні був зафіксований сплеск випадків захворювання. Китайська політика нульового рівня захворюваності на коронавірус означає, що попит на нафту постраждає, оскільки влада намагається взяти спалах під контроль", - Наводить газета Wall Street Journal думку стратегів ING Уоррена Паттерсона (Warren Patterson) і Венью Яо (Wenyu Yao).

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd