Нафта дешевшає після зростання цін впродовж трьох попередніх сесій

Ціни на нафту у вівторок, 27 серпня, знижуються після зростання більш як на 7% за попередні три сесії через занепокоєння щодо ширшого конфлікту на Близькому Сході та потенційного закриття лівійських нафтових родовищ.

Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 18 центів, або 0,2%, до 81,25 долара за барель, тоді як ціни на нафту West Texas Intermediate у США знизилися на 28 центів, або 0,4%, до 77,14 долара за барель.

«З огляду на стрибок цін на нафту через геополітичні ризики на Близькому Сході та зупинку видобутку в Лівії, учасники ринку зараз знаходяться в деякому очікуванні, щоб оцінити подальший розвиток подій», — сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Ринки нафти різко зросли протягом попередніх трьох сесій через очікування зниження процентної ставки в США, що може підвищити попит на пальне. На зростання цін також вплинули військові напади між Ізраїлем і Хезболлою в Лівані на вихідних, що загрожує ширшому конфлікту на Близькому Сході, потенційно порушуючи постачання з ключового регіону видобутку, і потенційне закриття Лівії.

Високопоставлений генерал США заявив у понеділок, що небезпека ширшої війни дещо зменшилася, але потенційний удар Ірану по Ізраїлю залишається ризикованим.

За цей період WTI зросла на 7,6%, а Brent – на 7%.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd