Нафта дешевшає, незважаючи на дефіцит пропозиції: дані торгів

Після підвищення ставки ФРС США ціни на «чорне золото» кинулися вниз: у п’ятницю вранці Brent торгується нижче за $120 за барель.

Нафта дешевшає: економіка чи політика — Мінфін

Вартість WTI при цьому становить $117,03: з початку сесії сировина подешевшала на 0,48%.

Як зазначають у CMC Markets, недавнє підвищення відсоткових ставок Центробанками, незважаючи на дефіцит пропозиції, що продовжується, спричиняє тиск на нафтові котирування.

У той же час, увага інвесторів, як і раніше, сконцентрована на обмежених постачаннях після запровадження Сполученими Штатами нових санкцій щодо Ірану, а також низки китайських та еміратських компаній, які допомагають експортувати продукцію іранського нафтохіму. Цей крок, зазначається у публікації, може бути спрямований на посилення тиску на Тегеран із метою відновлення ядерної угоди.

У той же час золото вранці в п’ятницю втрачає в ціні на тлі зміцнення американської валюти, викликаного підвищенням ключової ставки ФРС США. Серпневий ф’ючерс на «жовтий метал» 17 червня подешевшав на 0,04% і торгується на рівні $1.849,25.

Липневий ф’ючерс на срібло після невеликого зниження додав 0,03%: його вартість у п’ятницю вранці становить $21,892 за унцію.

Торги на Волл-стріт у четвер завершилися черговим раундом розпродажів на тлі посилення побоювань учасників ринку щодо ризиків рецесії.

Dow Jones 16 червня впав на 2,42%, S&P 500 втратив 3,25% вартості, тоді як Nasdaq Composite впав одразу на 4,08%.

Нагадаємо, інвестиційний банк Goldman Sachs підвищив прогноз вартості Brent на 12 місяців до $135 за барель, що на $10 більше, ніж вказувалося у попередній оцінці.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd