Нафта 4 травня зросла на 1% після того, як запаси сирої нафти США сигналізують про обмеження пропозиції

Ціни на нафту зросли на початку торгів в Азії в середу після того, як галузеві дані показали скорочення запасів нафти і палива в США, що посилило побоювання щодо пропозиції та компенсувало побоювання щодо уповільнення попиту з боку найбільшого імпортера Китаю.

Нафта дешевшає на тлі надлишку пропозиції | Mind.uaФ'ючерси на нафту марки Brent виросли на 89 центів, або 0,9%, до 105,86 долара за барель на 02:23 за Грінвічем. Ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate зросли на 97 центів, або на 1%, до 103,38 долара за барель.

Зростання відбулося на тлі новин у вівторок про те, що Європейський Союз працює над новими санкціями проти росії за ведення війни з Україною, які будуть націлені на нафтову промисловість москви.

Очікується, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн викладе плани у середу, повідомили офіційні особи.

Згідно з джерелами на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти, запаси нафти і палива в США скоротилися минулого тижня. Запаси сирої нафти впали на 3,5 млн барелів за тиждень, що закінчився 29 квітня, повідомили джерела, що більше, ніж очікуване падіння на 800 000 барелів, згідно з опитуванням Reuters.

"Звіт API змусив людей перестати турбуватися про попит і знову почати турбуватися про пропозицію", - сказав Філ Флінн, аналітик Price Futures group.

Дані уряду США про запаси будуть опубліковані у середу.

Під час попередньої сесії побоювання щодо попиту, викликані тривалими блокуваннями в Китаї через COVID-19, які скоротили плани поїздок під час святкового сезону Дня праці, призвели до падіння цін більш ніж на 2%.

Глобальний індекс PMI у обробній промисловості скоротився у квітні вперше з червня 2020 року через карантин у Китаї, ключовою причиною якого стала Керолайн Бейн, головний економіст із сировинних товарів у Capital Economics.

«Загальна картина явно негативна для попиту на сировинні товари», - сказала вона, додавши, що інфляція, що росте, і більш високі відсоткові ставки починають тиснути на витрати.

«Хоча обмеження пропозиції можуть ще якийсь час підтримувати зростання цін на сировинні товари, ми вважаємо, що стриманий попит впливатиме на більшість цін наприкінці цього року та у 2023 році», - сказав Бейн.

Очікується, що в четвер Організація країн-експортерів нафти та їхні союзники дотримуватимуться своєї політики ще одного щомісячного збільшення видобутку, хоча група, відома як ОПЕК+, недовиконувала цільові показники видобутку в період з жовтня до березня, за винятком лютого.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd