Нацкомісія з цінних паперів зареєструвала перший в Україні випуск кредитних нот

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала дебютний випуск кредитних нот серії "А" ТОВ "Маркет Консалт Плюс" на загальну суму 334 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зазначається, що такий різновид цінного паперу реєструється Нацкомісією вперше у відповідь на звернення емітента. Реєстрація випуску кредитних нот відбулась у межах проведення пілотного проєкту.

Кредитна нота – це емісійний деривативний цінний папір, який пов’язаний з настанням події, пов’язаної із платоспроможністю третьої особи, зазначеної в рішенні про емісію кредитних нот.

"Оскільки є запит з боку емітента, а також інтерес потенційних учасників до цього інструменту, Комісія затвердила пілотний проєкт щодо Порядку емісії та реєстрації випуску кредитних нот ТОВ "Маркет Консалт Плюс", – зазначив очільник НКЦПФР Руслан Магомедов.

Комісія зареєструвала випуск, до якого входить 334 тис. іменних відсоткових звичайних (незабезпечених) кредитних нот на загальну суму 334 млн грн, номінальною вартістю однієї кредитної ноти 1 тис. грн. Відсоткова ставка передбачена у розмірі 5% річних, термін обігу – 5 років. Подія, пов’язана з третьою особою: банкрутство такої третьої особи.

Кредитна нота зобовʼязує емітента здійснювати виплату відсоткових доходів власнику такого цінного папера.

Погашення відбувається шляхом сплати емітентом власнику номінальної вартості кредитної ноти за умови, що не сталася подія, пов'язана із платоспроможністю третьої особи, зазначеної у рішенні про емісію кредитних нот.

У разі настання такої події (у цьому випадку — банкрутство), власник кредитної ноти втрачає право на отримання відсоткових доходів, а емітент зобов'язаний викупити кредитну ноту за ціною, що визначається рішенням про емісію.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd