Нацбанк підвищив вимоги до обов’язкових резервів банків

Національний банк України вирішив підвищити вимоги до обов’язкових резервів банків за поточними рахунками у гривні та в іноземній валюті на 5% для посилення монетарної трансмісії, заявив голова НБУ.

НБУ змінив правила розкриття банківської таємниці – Консалтингова Компанiя  «Перший Eкономiчно-Фiнансовий Альянс»

Крім того, з метою зменшення ризику повернення до емісійного фінансування дефіциту бюджету в 2023 році НБУ надасть змогу банкам покривати до 50% від загального обсягу обов’язкових резервів за рахунок бенчмарк-ОВДП. Перелік таких цінних паперів визначатиметься окремим рішенням Національного банку на основі пропозицій Міністерства фінансів.

«З огляду на діючий порядок банки почнуть формувати обов’язкові резерви в новому обсязі з урахуванням можливості їх часткового покриття ОВДП з 11 січня 2023 року. Після оцінки дієвості запроваджених заходів та динаміки ліквідності банківської системи Національний банк розгляне доцільність додаткового підвищення нормативів обов’язкового резервування», — прокоментував Голова НБУ Андрій Пишний.

У разі реалізації проінфляційних ризиків НБУ готовий посилити монетарні умови для збереження керованості курсових та інфляційних процесів, наголосили у регуляторі.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd