Курс євро до долара склав 1:1 вперше за 20 років

Євро впав до 20-річного мінімуму та зрівнялася з доларом. Станом на 12 липня обмінний курс євро та долара становить 1:1. Але за курсом НБУ 100 доларів все ще дорівнює 98,5 євро. Про це повідомляє Reuters.

Перевести евро в доллары на Money24. Евро-доллар курс

Видання зазначає, що падіння євро до 20-річного мінімуму пов’язане зі зупинкою Північного потоку-1.

Водночас американська валюта зміцнює позиції, а експерти прогнозують, що Федеральна резервна система США буде підвищувати ставки швидше. У зв’язку з цим, курс долара зріс на 1% щодо шести основних валют і досягнув індексу 108,14. Це найвищий показник від жовтня 2002 року.

Стратег Societe Generale Кеннет Брукс стверджує, що євро, швидше за все, зміцниться тільки після того, як покращиться Європейська економічна перспектива і якщо можливості для агресивного підвищення процентної ставки в США ослабнуть.

За словами американських аналітиків, найпесимістичніший прогноз для євро — що він у липні наблизиться до 0,95 долара.

Нагадаємо, що востаннє паритет євро та долара, іншими словами — обмінний курс 1:1, фіксувався восени 2002 року. З того часу єдина європейська валюта незмінно коштувала дорожче від грошової одиниці США.

Так, у 2008, коли в Сполучених Штатах назрівала фінансова криза, за 1 євро давали 1 долар і майже 60 американських центів, потім котирування кілька років коливалися в діапазоні 1,30−1,50, а останніми роками вони знаходилися приблизно на рівні 1,15−1,25.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd