Криптовалютний індекс страху досяг рівня 2020-го: чи утримається Bitcoin вище за $20 000

Криптовалютний індекс страху та жадібності впав до позначки «8»: подібна картина спостерігалася у березні 2020 року, коли курс ВТС досяг «дна» на рівні $3800, повідомляє Banker.ua з посиланням на матеріали ForkLog.

Bitcoin

Як зазначають аналітики Arcane Research, індекс знаходиться «в зоні страху» вже рекордні 56 днів: учасники ринку «втомилися» і багато хто капітулює.

«Історично купівля була вигідною стратегією у періоди страху. Проте нелегко впіймати ніж, що падає», – зазначають у компанії.

У контексті теханалізу, зауважують в Arcane Research, позначка $20 000 – пік попереднього цінового ралі – є критично важливим для Bitcoin рівнем.

«Протягом усієї своєї історії ВТС ніколи не торгувався нижче піків циклу», – заявляють дослідники, додаючи, що у разі падіння вартості першої криптовалюти нижче за цей рівень може відбутися капітуляція безлічі ходлерів та делевериджу.

Варто зазначити, що, на думку СЕО Galaxy Digital Майка Новограца, Bitcoin утримається вище за позначку $20 000, тоді як Ethereum не впаде нижче за рівень $1000 за монету.

«Зараз ви набагато ближчі до дна криптовалютного ринку, ніж, скажімо, акції. Вони будуть падати ще на 15-20%», – прогнозує експерт, нагадуючи, що «барометр економіки США» – індекс S&P 500 – з січня просів на 22%, тоді як ВТС та ЄТН впали від історичних максимумів на 67,6% та 74,9% відповідно.

Вранці 15 червня Bitcoin торгується на рівні $21 144 за монету, вартість Ethereum становить трохи вище за $1 129. Індекс S&P 500 за підсумками вчорашніх торгів опустився на 0,38%.

Нагадаємо, ключовим фактором, який спровокував розпродаж на ринку криптовалют, стала публікація статистики про зліт інфляції в США до 8,6%.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd