Крипторинок у вересні: біткоїн знайшов дно і тримає позиції

За підсумками вересня загальна капіталізація всіх криптовалют знизилась на 4,5% і вже становить менше трильйону доларів. Хоча на піках минулого року перевищувала і 3 трлн. Трохи менше втратив біткоїн — близько 4% ціни.

Капіталізація крипторинку впритул наблизилася до $ 2 трлн - Новини  криптовалют сьогодні

Єдиною криптовалютою у топ-3, якій вдалося закрити місяць у плюсі (на +1,3%) виявилася, за даними Nomics, Binance coin (BNB).

Хоча інші ключові криптовалюти і подешевшали, нинішнє падіння можна вважати не суттєвим. А зважаючи на волатильність, вже за кілька днів біткоїн може відіграти втрачені позиції. На фоні оновлення річних мінімумів золота і ключових індексів акцій, нинішні показники біткоїна експерти називають неочікувано стабільними.

Біккоїн впав до позначки в $20 тис. за монету у червні і з того часу його ціна коливається біля цієї позначки. Падіння монети влітку було викликане банкрутством кількох криптовалютних проектів та шоком від стрімкого посилення монетарної політики. За цих умов біткоїн почали залишати спекулянти. Але від глибшого просідання зараз криптовалюту номер один утримують так звані холдери — інвестори, які купують монету на довгострокову перспективу.

Як показують дослідження, монети які принаймні півроку знаходились на одних і тих самих рахунках, зараз практично не витрачаються. За місяць було продано лише 0,4% від їхнього обсягу, а це історичний мінімум. Холдери куди охочіше продають біткоїн на піках, а ось криптозиму намагаються перечекати.

В той час як холдери демонструють витрумку, ринком керують переважно короткострокові інвестори, які намагаються знайти дно ціни і закупитись на ньому.

Головну увагу інвесторів зосередив на собі Ether (ETH), курс якого перед оновленням The Merge піднявся до $1780. Втім оновлення не допомогло криптовалюті утримати активність, що призвело до просідання до $1322.

У місячному інтервалі ETH показав найгірший результат (-14,8%) з першої трійки криптовалют із ринкової капіталізації.

Причина — невдалі результати The Merge — оновлення блокчейну. Значна частина інвесторів очікувала, що після нього почнеться стрімкий ріст монети. У серпні інституційні інвестори щотижня збільшували частки в ефіріумі в середньому на $6,4 млн.

Однак коли стало зрозуміло, що їхні очікування не виправдовуються і вибухового росту не передбачається, вони почали виходити з активу.

Оновлення мережі Ethereum дозволило знизити використання електроенергії для блокчейну та обвалило ціну на відеокарти, але ключові проблеми самої мережі залишились. Серед них — високі комісії та низька пропускна здатність мережі. Тому і зростання ціни не спостерігається.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd