Коротко про головне на міжнародних ринках

У вівторок американські індекси торгувалися різноспрямовано

S&P 500 мало змінився, високотехнологічний Nasdaq знизився на 0,4%, а індекс Dow Jones зріс на 0,3%.

Основні фондові індекси США торгуються без яскраво вираженої динаміки другий день поспіль, оскільки інвестори чекають на вихід ключових даних щодо інфляції в березні.

Опитані Dow Jones економісти очікують, що у березні ціни зросли на 0,3% порівняно з попереднім місяцем. Крім того, інфляція у річному обчисленні за підсумками березня прогнозується на рівні 5,2% порівняно з 6% місяцем раніше.

Інвестори також чекають на початок сезону звітності в США. Цієї п'ятниці свої квартальні звіти представлять великі американські банки, такі як JPMorgan, Citigroup і Wells Fargo, а також найбільший у світі управляючий активами — компанія BlackRock.

Wells Fargo: S&P 500 може знизитися на 10% протягом найближчих 3−6 місяців

Експерти один із найбільших банків США прогнозують, що протягом наступних 6 місяців індекс S&P 500, ймовірно, знизиться до 3 700 пунктів — це мінімум з листопада 2022 року.

Такий прогноз аналітики з Wells Fargo пов'язують з агресивною грошово-кредитною політикою ФРС, що продовжується, потенційними проблемами з капіталом і ліквідністю, викликаними банківською кризою, а також скороченням реальних доходів споживачів у США.

Проте у банку зберегли цільовий рівень на кінець 2023 року для S&P 500 на рівні 4 200 пунктів, що передбачає зростання індексу трохи більш ніж на 2% від поточних значень.

Акції Азійсько-Тихоокеанського регіону демонструють змішану динаміку

Широкий індекс акцій Азії (за винятком Японії) MSCI AC Asia ex Japan Index знизився сьогодні на 0,2%, японський Nikkei додав 0,6%, південнокорейський Kospi збільшився на 0,1%, китайський Shanghai Composite зріс на 0,5%, а гонконзький Hang Seng та сінгапурський STI знизилися на 0,8% та 0,5% відповідно.

Інвестори в Азії також очікують на вихід ключових даних щодо інфляції в США, які визначать подальшу політику Федеральної резервної системи щодо відсоткових ставок.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd