Коротко про головне на міжнародних ринках

Американські акції здебільшого знизилися за підсумками тижня

S&P 500 втратив 0,1%, високотехнологічний Nasdaq — 1,1%, а індекс Dow Jones зріс на 0,6%.

Таку динаміку фондові індекси показали на тлі реакції інвесторів на останні статистичні дані США про охолодження економіки та ринку праці. Інвестори побоюються, що кампанія ФРС з підвищення процентних ставок могла бути надто агресивною і зрештою призведе до рецесії.

Тим часом на думку експертів, ймовірність ще одного підвищення процентних ставок на 0,25% у травні зросла: факторів, які виправдають паузу у їх збільшенні, немає, а проблеми з інфляцією зберігаються.

Цього тижня очікуються дані щодо індексу споживчих цін та індексу цін виробників, які мають бути опубліковані у середу та четвер відповідно. Ці показники матимуть ключове значення визначення подальшої політики ФРС щодо відсоткові ставки.

Акції Азійсько-Тихоокеанського регіону закінчили тиждень різноспрямовано

Широкий індекс акцій Азії (за винятком Японії) MSCI AC Asia ex Japan Index знизився на 0,3%, японський Nikkei впав на 1,8%, гонконзький Hang Seng втратив 0,3%, південнокорейський Kospi подорожчав приблизно на 0,5%, а сінгапурський STI та китайський Shanghai Composite зросли на 1,3% та 1,7% відповідно.

Все через очікування подальшого підвищення процентних ставок у США на тлі збереження проінфляційних факторів у країні.

Сьогодні ринки Азії також зберігають змішану динаміку.

Зазначимо, що 10 квітня не торгуються цінні папери з первинним лістингом у Гонконгу через відзначення Світлого понеділка.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd