Японська єна рекордно подешевшала

Єна впала до 20-річного мінімуму і пробила рівень 130 за долар після того, як Банк Японії пообіцяв щодня купувати необмежену кількість 10-річних облігацій для захисту своєї цільової прибутковості.

Статьи для трейдеров. История возникновения валюты Японии | Блог - GERCHIK  & CO

Про це повідомляє Kyodo.

«Банк Японії не просто зберіг курс на пом'якшення грошово-кредитної політики, а й у певному сенсі посилив його, запропонувавши купити необмежену кількість облігацій. Цей крок справив на інвесторів сильне враження, вказавши, що політика регулятора йде у протилежному напрямку від інших великих центральних банків», – зазначив старший дослідник Gaitame.com Такуя Канда.

На цьому тлі дохідність 10-річних японських облігацій знизилася на 2,5 базисного пункту до 0,215%, дохідність 30-річних бондів упала на 1,5 базисного пункту до 0,96%.

Падіння японської валюти підняло індекс долара до 103,70, найвищого рівня за п'ять років. Подальше просування вище 103,82 призведе до тестування рівнів кінця 2002 року.

На думку аналітиків, сильніший долар, ймовірно, чинитиме тиск на ринки, що розвиваються, а також загальмує економіку США.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd