Як змінилися ставки за гривневими депозитами фізосіб у липні: дані Нацбанку

Минулого місяця ставки за депозитами фізосіб у національній валюті зросли в середньому на 1,5 в. п.

Середня ставка за депозитами у гривні упала до 6,9% річних — НБУ — Мінфін

За даними НБУ, зростання ставок за гривневими депозитами фізосіб у липні склало 1,5 в. п.: середня ставка нових вкладів у нацвалюті за підсумками минулого місяця становила 8,1% річних. Історичний мінімум такої ставки було досягнуто у травні: з того часу показник зріс на 2,4 в. п.

За підсумками перших семи місяців 2022-го – з січня по липень – зростання ставки за гривневими депозитами фізосіб склало 0,9 в. п.

Що ж до динаміки ставки за валютними депозитами у липні 2022-го, то показник досяг позначки 0,9%, збільшившись протягом місяця на 0,2 в. п. У червні зростання показника склало 0,1 в. п., у травні – 0,2 в.п., тоді як у квітні ставка за депозитами в іноземній валюті досягла історичного мінімуму на рівні 0,4% річних.

Водночас, ставка за гривневими депозитами протягом минулого місяця зросла до 7,8%: збільшення показника у липні становило 0,6 в.п. За валютними вкладами показник у липні сягнув 1,5% річних, що на 0,4 в. п. більше, ніж у червні 2022-го.

Ставки за кредитами минулого місяця впали в межах 0,5 в.п.: показник для гривневих кредитів домашнім господарствам у липні впав на 0,4 в.п., склавши 22,7% річних, тоді як для корпоративного сектора – знизився до 17,8% (-0,5 в.п.).

Середня ставка за валютними бізнес-кредитами, виданими у липні, залишилася на рівні 4,5%.

Нагадаємо, сукупний збиток українських банків у першому півріччі 2022-го становив 4,6 млрд грн.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd