Фондовий ринок США закрився зростанням у п'ятницю, Nasdaq вийшов у плюс за підсумками тижня

Американські фондові індекси активно зросли в п'ятницю, причому для індексу Nasdaq підйому вистачило, щоб завершити зростанням третій тиждень поспіль.

Фондовый рынок США и Европы, аналитика, прогнозы, новости, события

Індекс Dow Jones Industrial Average зріс у п'ятницю на 330,93 пункту (1%) і становив 33375,49 пункту.

Standard & Poor's 500 підвищився на 73,76 пункту (1,89%) – до 3972,61 пункту.

Nasdaq Composite підскочив на 288,17 пунктів (2,66%) і склав 11140,43 пунктів.

За підсумками тижня Dow Jones знизився на 2,7%, S&P 500 – на 0,7%, а Nasdaq збільшився на 0,6%.

Лідером зростання серед компонентів індексу стали папери Walt Disney Co (NYSE: DIS)., що подорожчали на 4,4%. Найбільше зниження продемонстрували акції Goldman Sachs Group (NYSE:GS), що подешевшали на 2,5%.

Ключовим фактором, який визначив п'ятничний підйом ринку акцій США в цілому і особливо паперів високотехнологічних компаній, стали позитивні корпоративні новини від ІТ-гігантів.

Акції Netflix Inc (NASDAQ: NFLX). підскочили в ціні на 8,5% після того, як найбільший у світі сервіс потокового відео за підпискою прозвітував про зростання числа передплатників у четвертому кварталі на 7,7 млн. Опитані FactSet аналітики очікували збільшення всього на 4,58 млн.

Вартість паперу Alphabet (NASDAQ:GOOGL) Inc. (Материнська структура Google) зросла на 5,3%. ІТ-гігант планує скоротити глобальний штат співробітників приблизно на 6%, звільнивши близько 12 тис. осіб, повідомив голова компанії Сундар Пічаї.

Скорочення штату також анонсувала Wayfair Inc. , що займається онлайн-продажем меблів та товарів для дому. Рітейлер має намір звільнити 10% співробітників у рамках програми скорочення витрат, або приблизно 1750 осіб. Котирування акцій компанії злетіли на 20%.

Акції Tesla (NASDAQ:TSLA) додали у ціні 4,9%. Раніше The Wall Street Journal написала, що глава автовиробника Ілон Маск продав акції компанії на загальну суму близько $3,6 млрд у середині грудня, незадовго до публікації компанією слабких даних про постачання автомобілів за 2022 рік.

Ринкова вартість Costco Wholesale піднялася на 2,3% після того, як рада директорів оператора найбільшої в США мережі клубних магазинів-складів схвалила запуск нової програми зворотного викупу акцій на суму $4 млрд.

Ціна паперів Bed Bath&Beyond впала на 11,6%. Американський рітейлер отримав попередження від біржі Nasdaq про можливе припинення лістингу компанії, оскільки вона ще не направила квартальну звітність Комісії з цінних паперів та бірж (SEC).

Інвестори в п'ятницю також оцінювали статдані, які вказали на те, що продажі на вторинному ринку житла в США в грудні зменшилися на 1,5% щодо попереднього місяця і склали 4,02 млн. будинків у перерахунку на річні темпи.

Зниження показника було зафіксовано за підсумками одинадцятого місяця поспіль, чого не від початку ведення розрахунків 1999 року. Тепер він перебуває на мінімумі з листопада 2010 року.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd