Фондовий ринок ЄС коливається на тлі спаду економіки Німеччини

Європейські фондові ринки показують нестабільність. Акції топових компаній падають на тлі інформації про ймовірну рецесію німецької економіки. Про це пише Bloomberg.

За інформацією видання, останні економічні дані підкреслили, що Німеччина намагається відновитися після енергетичної кризи та зростаючого впливу витрат на запозичення.

Фахівці вважають, що німецька економіка може увійти у стан рецесії. ВВП країни скоротився на 0,1% за літо.

Індекс Stoxx Europe 600 утримує скромний тижневий приріст, але акції топових компаній показують спад, зокрема йдеться про Hugo Boss AG (-0,75%), Richemont (-1,41%) і Burberry Group Plc (-1,50). Водночас акції BASF очолили розвиток хімічного сектора (+1,95%) після того, як стало відомо, що Abu Dhabi National Oil Co вивчає можливість придбання свого підрозділу Wintershall Dea.

Державні облігації знизилися після відновлення торгів після свят, скоротивши прибуток за місяць. Прибутковість 10-річних облігацій зросла більш ніж на сім базисних пунктів.

Європейські облігації продовжили падіння після повідомлення в четвер про те, що Німеччина призупиняє боргові ліміти четвертий рік поспіль, що посилило занепокоєння щодо збільшення запозичень.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd