Фондові індикатори США завершили торги суперечливо: Dow Jones - у невеликому плюсі, S&P 500 і Nasdaq - на мінімумах із січня

Торги в середу американські ринки акцій завершили без єдиної динаміки: Dow Jones Industrial Average незначно піднявся, S&P 500 і Nasdaq Composite знизилися і завершили сесію на мінімумах із січня.

Трейдери оцінювали статдані щодо економіки США, чергові "яструбині" заяви керівників Федеральної резервної системи (ФРС), а також звітність компаній, зокрема одразу кількох ритейлерів.

Індекс Dow Jones Industrial Average на закриття ринку в середу піднявся на 5,14 пунктів (0,02%) і становив 32661,84 пунктів. Серед компаній індексу, акції яких подорожчали за підсумками торгів, - Caterpillar Inc (NYSE:CAT). (+3,8%), 3M Co (NYSE:MMM). (+2,3%), Intel Corp (NASDAQ:INTC). (+1,6%).

Standard & Poor's 500 опустився на 18,76 пунктів (0,47%) - до 3951,39 пунктів. Nasdaq Composite втратив 76,06 пунктів (0,66%) і становив 11379,48 пунктів.

Вартість акцій американського оператора мережі кінотеатрів AMC Entertainment Holdings Inc (NYSE:AMC). впала на 8% до закриття ринку в середу. Компанія зафіксувала чистий збиток у жовтні-грудні за підсумками 14-го кварталу поспіль, а також завершила зі збитком четвертий рік поспіль.

Папери Lowe's Cos. подешевшали на 5,6%. Власник другої за величиною мережі магазинів товарів для дому в США скоротив чистий прибуток і збільшив виручку в 4-му фінансовому кварталі. Скоригований прибуток ритейлера перевищив прогнози ринку, а виручка не виправдала очікувань.

Акції ще одного американського ритейлера - Kohl's Corp. - знизилися в ціні на 1,9%. Оператор мережі універсальних магазинів зафіксував у 4-му кварталі чистий збиток у розмірі $2,49 на акцію порівняно з чистим прибутком у $2,2 на акцію, роком раніше. Аналітики, опитані FactSet, у середньому прогнозували, що компанія отримає прибуток у $0,97 на акцію. Квартальна виручка ритейлера, а також його прогнози на 2023 рік виявилися гіршими за очікування ринку.

Оператор мережі магазинів фіксованих цін Dollar Tree (NASDAQ:DLTR) Inc. отримав у минулому кварталі чистий прибуток у розмірі $2,04 на акцію при середньому прогнозі ринку в $2,02 на акцію. Квартальна виручка компанії збільшилася на 9%, до $7,72 млрд, також перевищивши очікування експертів ($7,61 млрд). Акції Dollar Tree подорожчали на 1,95%.

Ціна паперів Rivian Automotive Inc (NASDAQ:RIVN). впала на 18,3%. Американський виробник електромобілів скоротив чистий збиток у минулому кварталі на третину, проте його виручка не виправдала очікувань.

ADR китайського виробника електромобілів NIO подешевшали майже на 6%. Компанія збільшила виручку в 4-му кварталі в 1,2 раза, проте її чистий збиток зріс у зв'язку з підвищенням собівартості продажів.

Індекс ділової активності у виробничому секторі США (ISM Manufacturing) у лютому збільшився до 47,7 пункту з 47,4 пункту місяцем раніше, повідомив у середу Інститут управління поставками (ISM). Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economic, передбачав підвищення індексу до 48 пунктів.

Значення індикатора нижче 50 пунктів свідчить про спад активності в секторі. Індекс залишається нижче цієї позначки вже чотири місяці поспіль.

Незважаючи на охолодження економіки США, а також сигнали зниження цінового тиску, час для зміни курсу американським ЦБ ще не настав, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Рафаель Бостік.

У статті Бостіка, опублікованій у середу на сайті ФРБ Атланти, йдеться про те, що Федрезерву, на його думку, необхідно продовжувати підйом базової відсоткової ставки, доки вона не досягне 5-5,25% річних.

Центробанку необхідно буде утримувати діапазон ставки на цьому рівні протягом значної частини 2024 року, вважає він.

Президент ФРБ Міннеаполіса Ніл Кашкарі заявив на заході в Південній Дакоті в середу, що поки що не ухвалив рішення щодо того, наскільки істотним має бути підвищення ставки ФРС у березні - 25 базисних пунктів (б.п.) або 50 б.п.

За його словами, у грудні він прогнозував, що граничним рівнем ставки в рамках поточного циклу має стати значення в 5,4%, однак наразі схиляється до підвищення своєї оцінки.

Прибутковість 10-річних держоблігацій США в середу підскочила до 3,994% - максимуму з 9 листопада минулого року, на тлі посилення очікувань затягування циклу посилення монетарної політики ФРС. Прибутковість дворічних US Treasuries злетіла до максимальних з липня 2007 року 4,887%, свідчать дані Dow Jones.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd