Долар знижується до євро та юаня, дорожчає в парі з ієною та фунтом

Долар США дешевшає щодо євро та китайського юаня та дорожчає у парі з японською ієною та британським фунтом стерлінгів у ході торгів вдень у понеділок.

Курс валют в Украине на 4 декабря — Деньги — tsn.ua

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,16%, ширший WSJ Dollar Index - 0,01%.

Пара євро/долар за даними на 14:20 EET торгується на рівні $1,0562 порівняно з $1,0543 на закриття попередньої сесії. Курс фунта опустився до $1,2285 порівняно з $1,2294 за підсумками торгів у п'ятницю.

Курс долара до ієни підвищився в ході торгів до 135,24 єни порівняно зі 134,31 єни на закриття попередньої сесії.

Тим часом юань подорожчав до 6,9485 юаня/$1 з 7,0246 юаня/$1 у п'ятницю. Минулого тижня китайська валюта піднялася в ціні майже на 4% на оптимізмі інвесторів щодо можливої відмови від політики нульової толерантності до коронавірусу в КНР.

Китайські ЗМІ повідомляють, що понад десяток найбільших міст країни, включаючи Пекін і Шанхай, оголосили про послаблення контролю за поширенням коронавірусу в різних масштабах минулої п'ятниці. Шанхай і Ханчжоу, столиця китайської провінції Чжецзян, скасували вимогу пред'являти результат негативного тесту на COVID-19, щоб користуватися громадським транспортом, а жителям провінції Шаньдун тепер необов'язково пред'являти результати негативних тестів, щоб відвідувати місця на відкритому повітрі, включно з міськими парками.

Тим часом долар США в останні тижні втрачає свої позиції через очікування ринку щодо уповільнення темпів жорсткості монетарної політики Федеральною резервною системою (ФРС) США, пише Bloomberg.

"Прогнози відкриття Китаю та калібрування політики ФРС є ключовими темами, які підтримують ризикові активи, такі як валюти, прив'язані до сировинних товарів", - заявив аналітик Overseas Chinese Banking Corp. Крістофер Вонг.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd