Долар знижується після сильного зростання на яструбиних ставках ФРС

Долар США знизився у вівторок після свого кращого зростання цього місяця по відношенню до основних валют, оскільки стійкий ринок праці США підкріпив аргументи на користь підвищення ставки ФРС наступного місяця.

У той же час ставки на пік ставок у США найближчими місяцями призвели до того, що провідна криптовалюта біткойн вперше з червня перевищила 30 000 доларів.

Австралійський долар підскочив на 0,46% до 0,66725 долара, компенсувавши всі втрати попереднього дня на тлі ослаблення торгової напруги з Китаєм, оскільки пара погодилася припинити суперечку з приводу австралійського ячменю.

Індекс долара США, який вимірює долар США стосовно шести основних валют, впав на 0,16% до 102,31 після зростання на 0,39% на початку тижня. У середу індекс упав до двомісячного мінімуму 101,40.

Євро додав 0,26% до 1,08885 долара після падіння на 0,34% у понеділок. Фунт стерлінгів зріс на 0,2% до 1,24085 доларів після зниження на 0,23% напередодні.

Долар упав на 0,21% до 133,31 єни після зростання на 1,1% у понеділок.

Тиск на єну з боку продавців, яка дуже чутлива до прибутковості довгострокових облігацій США, ослаб, оскільки прибутковість 10-річних казначейських облігацій на торгах у Токіо знизилася після різкого дводенного зростання.

Зниженню японської валюти в понеділок сприяв новий керуючий Банку Японії Казуо Уеда, який на своїй інавгурації в понеділок пообіцяв дотримуватися надлегких налаштувань стимулювання.

"Банк Японії під керівництвом пана Уеди навмисно спробує відстати від графіка і трохи підштовхнути інфляційні очікування, тому йому необхідно підтримувати стабільний обмінний курс", - сказав Масаюко Кітікава, головний макростратег Sumitomo Mitsui Asset Management у Токіо.

«Вельми ймовірно, що економіка США сповільниться у другій половині цього року, що призведе до зниження довгострокових процентних ставок там, і якщо Банк Японії зробить щось для підвищення довгострокових процентних ставок тут, це може зміцнити єну, що зводить нанівець нещодавні позитивні події в Японії".

Трейдери тепер вважають, що ФРС з ймовірністю 71% підвищить ставки ще на чверть пункту 3 травня, після того, як дані, опубліковані Страсну п'ятницю, показали, що американські роботодавці продовжували наймати в березні високі темпи, що призвело до зниження рівня безробіття. Минулого тижня грошові ринки оцінили підвищення наступного місяця як підкидання монети.

Індекс споживчих цін (ІСЦ), який має бути опублікований у середу, стане наступним важливим сигналом визначення напряму політики ФРС.

«Фінансові ринки були надто песимістичні щодо економіки США після того, як у березні впали кілька невеликих американських банків», - написали стратеги Commonwealth Bank of Australia Джозеф Капурсо та Крістіна Кліфтон у клієнтській записці, маючи на увазі смерть SVB та Signature Bank.

«Сильний базовий індекс споживчих цін, ймовірно, стане каталізатором зміни ринкових цін у травні і затримає ціноутворення для початку зниження ставок», - сказали вони, припускаючи, що індекс долара може піднятися до 100-денної середньої ковзної на рівні 103,91 цього тижня.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd