Долар застряг близько двомісячного мінімуму

Долар США застряг близько двомісячного мінімуму в середу, оскільки слабкі економічні дані зміцнили думку про те, що Федеральна резервна система наближається до кінця свого циклу посилення, тоді як новозеландський долар підскочив після більш значного, ніж очікувалося, підвищення процентної ставки.

Центральний банк Нової Зеландії підвищив процентну ставку на 50 базисних пунктів (б.п.) до більш ніж 14-річного максимуму в 5,25%, що здивувало ринки, оскільки 22 з 24 економістів в опитуванні Reuters прогнозували підвищення лише на 25 б.п. .

Ківі зріс на 1%, досягнувши двомісячного максимуму в 0,6383 долара після ухвалення рішення. Наразі він зріс на 0,55% до 0,635 доларів.

Крістофер Вонг, валютний стратег OCBC, сказав, що позиція центрального банку полягає в тому, що короткостроковий інфляційний тиск посилився, а інфляція все ще надто висока і стійка, додавши, що підвищення наближає цикл посилення до кінця.

В іншому місці дані за ніч показали, що кількість вакансій у США впала до найнижчого рівня майже за два роки в лютому, що свідчить про те, що умови на ринку праці нарешті "покращилися".

Щомісячне дослідження вакансій та плинності кадрів, або звіт JOLTS, показало, що кількість вакансій, показник попиту на робочу силу, скоротилася на 632 тисячі до 9,9 млн в останній день лютого. Економісти, опитані агентством Reuters, прогнозували 10,4 млн. вакансій.

Індекс долара, який вимірює валюту до шести інших валют, знизився до нового двомісячного мінімуму 101,43 після падіння на 0,5% за ніч. Останнє було на 101,57.

Євро залишається на рівні 1,0953 долара, що нижче за двомісячний пік, досягнутий у вівторок. Фунт стерлінгів знаходиться на рівні 1,2483 долара, знизившись на 0,13% за день, опустившись із десятимісячного максимуму, досягнутого у вівторок.

"Ринок, як і раніше, дуже уважно стежить за даними зі США... Ринок дуже чутливий до того, наскільки добре зберігаються перспективи зростання в США у світлі банківського стресу", - сказав Мох Сіонг Сім, валютний стратег Bank of Singapore.

М'якіші, ніж очікувалося, дані щодо зайнятості в США призвели до того, що ринки змінили прогноз підвищення ставок. Ринки нині оцінюють ймовірність того, що ФРС збереже відсоткові ставки на своєму наступному засіданні у травні, із ймовірністю 59%, як показав інструмент CME FedWatch. Ринки оцінювали 43-відсоткову ймовірність того, що ФРС не підвищить процентні ставки на день раніше.

Звіт минулого тижня показав, що хоча інфляція знизилася в лютому, вона залишається досить високою, щоб, можливо, змусити ФРС ще раз підвищити відсоткові ставки цього року.

«Я думаю, якщо ви відкинете всі побоювання з приводу зростання економіки США внаслідок банківського стресу і просто подивіться об'єктивно, дані, здається, говорять про те, що він рухається в правильному напрямку, але все ще не зовсім там», - сказав він. Банк Сінгапуру Sim.

"І ФРС, можливо, доведеться зробити більше і довше утримувати високі ставки".

На своєму березневому засіданні більшість політиків ФРС заявили, що очікують на підвищення ставок ще раз, до 5,1%, а не зниження до 2024 року.

Президент Федерального резервного банку Клівленда Лоретта Местер заявила у вівторок, що хоча економіка, схоже, перебуває на шляху до уповільнення, у центрального банку, ймовірно, попереду ще одне підвищення ставок.

Опитування валютних стратегів, проведене агентством Рейтер, показало, що долар США, ймовірно, ослабне по відношенню до більшості основних валют у 2023 році, оскільки розрив у відсоткових ставках з його аналогами скорочується, що змусить американську валюту зайняти оборонну позицію після багаторічного зростання.

"У центрі уваги буде п'ятничний звіт про зайнятість, де консенсус передбачає подальше уповільнення зростання кількості робочих місць у несільськогосподарському секторі до 240 тис.", - Родріго Катріл, старший валютний стратег National Australia Bank.

На ринку облігацій США прибутковість дворічних казначейських облігацій, яка зазвичай змінюється відповідно до очікувань за процентними ставками, зросла на 2,8 базисних пунктів до 3,862% після зниження на 14 базисних пунктів у вівторок.

Прибутковість 10-річних казначейських облігацій зросла на 1,3 базисних пунктів до 3,350%, впавши за ніч на 9 базисних пунктів.

Австралійський долар впав на 0,09% до 0,675 долара наступного дня після того, як Резервний банк Австралії залишив відсоткову ставку без змін на рівні 3,6%, зробивши 10 підвищень поспіль, заявивши, що йому потрібно більше часу, щоб оцінити вплив минулих підвищень.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd