Долар падає зі зростанням апетиту до ризику

Долар у вівторок значно знизився, в той час як валюти Австралії та Нової Зеландії виросли через підвищення апетиту до ризику після того, як Китай заявив, що скасує правило карантину COVID-19 для мандрівників, що є важливим кроком на шляху до відкриття своїх. кордонів.

Курс доллара может вырасти: эксперт рассказал, что произойдет на наличном  рынке

Новозеландський долар зріс більш ніж на 0,5% на початку торгів в Азії і востаннє був вищим на 0,28% до 0,6288 долара, тоді як австралійський долар зріс на 0,27% до 0,6750 долара здебільшого на млявих торгах наприкінці святкового сезону. Ці дві валюти часто використовуються як ліквідні замінники китайського юаня.

Офшорний юань зріс на понад 0,1% до 6,9681 за долар.

Китай перестане вимагати від мандрівників, що прибувають, проходити карантин після прибуття, починаючи з 8 січня, заявила в понеділок Національна комісія охорони здоров'я, навіть незважаючи на зростання кількості випадків COVID. У той самий час Пекін знизив правила ведення випадків COVID-19 менш строгої категорії B з вищої категорії A.

"Схоже, темпи ослаблення обмежень, пов'язаних з COVID, не знижуються, незважаючи на сплеск випадків захворювання на материку COVID", - сказав Крістофер Вонг, валютний стратег OCBC. «Можливо це демонструє рішучість китайських політиків повністю відкритися.

"Крім того, були новини про те, що Китай може вжити надзвичайних заходів для підтримки зростання", - сказав Вонг.

Також фунт стерлінгів зріс на 0,12% до 1,2082 доларів, а євро зріс на 0,12% до 1,0647 доларів.

Відносно кошика валют індекс долара США впав на 0,06% до 104,04.

Дані, опубліковані в п'ятницю, показали, що споживчі витрати в США в листопаді практично не зросли, тоді як інфляція ще більше знизилася, що посилило очікування того, що Федеральна резервна система може згорнути своє агресивне посилення грошово-кредитної політики.

"Відповідно до сезонної тенденції грудень був слабким місяцем для долара", - сказав стратег ING FX Франческо Песоле.

«Варто пам'ятати, що долар зростав у кожному з останніх чотирьох років у січні. Наш погляд на початок 2023 року, як і раніше, полягає у відновленні долара».

Японська єна стабілізувалася на рівні 132,89 за долар, оскільки нещодавно ослаблена валюта продовжує підтримуватись несподіваною зміною Банком Японії (BOJ) своєї політики кривої прибутковості минулого тижня.

Глава Банку Японії Харухіко Курода в понеділок відмахнувся від можливості короткострокового виходу із надм'якої грошово-кредитної політики, навіть незважаючи на те, що ринки та політики сигналізують про все більшу увагу до того, що відбудеться після закінчення терміну повноважень Куроди у квітні наступного року.

«Хоча (це) коригування політики додало невизначеності прогнозам Банку Японії, ми, як і раніше, схиляємося до того, що політики Банку Японії не будуть вносити додаткові корективи в політику до кінця 2023 року», - заявили аналітики Wells Fargo (NYSE:WFC).

«Очікується, що інфляційний тиск знизиться, що має знизити мотивацію Банку Японії до подальших політичних кроків».

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd