Долар коливається 11 травня близько двох десятирічного максимуму перед оглядом інфляції

У середу долар коливався близько 20-річного максимуму по відношенню до основних валют напередодні ключового показника інфляції, який повинен дати уявлення про те, наскільки агресивним буде Федеральний резерв у посиленні грошово-кредитної політики.

Курс доллара: почему от сегодняшнего дня зависит судьба нацвалюты. Вернется  ли курс к 27 гривнам — Минфин

Індекс долара, який вимірює валюту до шести конкурентів, майже не змінився на рівні 103,92, недалеко від максимуму 104,49, досягнутого на початку тижня вперше з грудня 2002 року.

Євро застряг на рівні 1,05305, продовжуючи торгуватися переважно в бічному діапазоні після того, як наприкінці минулого місяця досяг більш ніж п'ятирічного мінімуму на рівні 1,04695.

Єна продовжувала отримувати деякий перепочинок після недавнього неухильного зростання прибутковості казначейських облігацій США, торгуючись на рівні 130,40 за долар після падіння до мінімуму більш ніж за два десятиліття 131,35 у понеділок.

Інвестори уважно стежитимуть за квітневими показниками індексу споживчих цін у США пізніше в середу на предмет будь-яких ознак того, що інфляція може почати остигати, при цьому очікується річне зростання на 8,1% порівняно зі зростанням на 8,5%, зареєстрованим у березні .

Після того, як минулого тижня ФРС підвищила базову процентну ставку овернайт на 50 базисних пунктів, що стало найбільшим підвищенням за 22 роки, інвестори намагалися оцінити, наскільки агресивною буде поведінка центрального банку.

Згідно з інструментом CME FedWatch Tool, ринки розраховують на ще одне підвищення щонайменше на 50 базисних пунктів на червневому засіданні центрального банку.

Долар виріс майже на 9% цього року на тлі дедалі більше яструбиної політики ФРС, оскільки інфляція розгорялася сильніше, ніж очікували політики.

Commonwealth Bank of Australia вважає, що ризик зміщується у бік подальшого зростання.

"На наш погляд, реакція долара США на індекс споживчих цін буде асиметричною", - написав валютний стратег ЦБ Джозеф Капурсо у клієнтській записці.

«Позитивний сюрприз спонукає ринки підвищити ціни на збільшення ставки за фондами на 75 (базових пунктів) наприкінці року та підтримає долар США, тоді як негативний сюрприз збереже ціни на підвищення на 50 базисних пунктів у червні та липні без змін та залишить долар США. . стійкий."

Він написав, що євро «залишається важким» вище 1,05 долара, а сильний індекс споживчих цін може призвести до того, що австралійський долар опуститься нижче за 0,69 долара.

Австралійський долар виріс на 0,17% до 0,6951 долара в середу, але не сильно відскочив від 22-місячного мінімуму 0,6911 долара, досягнутого в понеділок.

Фунт стерлінгів також боровся з 22-місячним мінімумом на рівні 1,2262 долара з початку тижня, востаннє торгувався на рівні 1,2323 долара.

Біткойн залікував свої рани після того, як цього тижня він впав до позначки 30 000 доларів вперше з липня минулого року, перейшовши з рук в руки за ціною 30 758,92 доларів.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd