Долар дешевшає до євро та єни на тлі даних про зниження ВВП США у I кварталі

Долар США дешевшає до японської єни та євро у п'ятницю вранці на тлі даних про скорочення американської економіки у першому кварталі.

Курс доллара - эксперты прогнозируют как девальвацию, так и ревальвацию  гривны летом — УНИАН

Курс долара до євро на 8:55 EET становить $1,054 порівняно з $1,05 на закриття ринку у четвер.

Японська єна подорожчала до 130,44 єни за долар проти 130,82 єни напередодні. Проте єна залишається на мінімальному з квітня 2002 року рівні.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів та шведська крона), опускається на 0,32%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,39%.

Обсяг ВВП США у першому кварталі 2022 року несподівано скоротився на 1,4% у перерахунку на річні темпи, тоді як опитані Trading Economics аналітики очікували зростання на 1,1%.

"Сильному долару стає некомфортно, враховуючи зниження квартального ВВП на тлі рекордного торгового дефіциту. По суті, рекордний дефіцит торговельного балансу, що супроводжується максимальним за 40 років рівнем інфляції та плоскою кривою прибутковості облігацій, рідко є гарною ознакою для будь-якої валюти", - заявив Філіп Ві з DBS Research.

Вартість британського фунта до долара піднялася до $1,2519 з $1,2458. Фунт все ще знаходиться нижче за мінімум за рік - $1,2542.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd