Долар 27 квітня стабільний щодо євро, різко дорожчає в парі з ієною

Долар США стабільний у парі з євро під час торгів у середу після суттєвого зміцнення за підсумками попередньої сесії, впевнено дорожчає щодо ієни.

Курс доллара: почему от сегодняшнего дня зависит судьба нацвалюты. Вернется  ли курс к 27 гривнам — МинфинРозрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів та шведська крона) піднявся на 0,14%, ширший WSJ Dollar Index – додає 0,02%.

Курс євро до долара за даними на 9:25 EET становить $1,0634 порівняно з $1,0638 на закриття ринку у вівторок, вартість фунта до долара піднялася до $1,2595 з $1,2573.

Пара долар/ієна торгується на рівні 127,92 ієни проти 127,22 ієни напередодні.

У вівторок американська валюта подорожчала на 0,71% у парі з євро та на 1,32% у парі з фунтом, але подешевшала на 0,71% щодо ієни.

У середу стартувало дводенне засідання Банку Японії, і якщо його тон виявиться "голубиним", курс ієни може опуститися, зазначає аналітик Bank of America Сюсуке Ямада.

"Голубині" заяви банку Японії можуть призвести до зростання курсу до 130 ієн за долар, - говорить Ямада, слова якого наводить Dow Jones. - Хоча високі ціни на нафту та "яструбиний" настрій Федеральної резервної системи (ФРС), на нашу думку, вже закладені в курс ієни, ми не очікуємо, що тиск на японську валюту ослабне незабаром".

За останні три місяці ієна подешевшала на 12% у парі з доларом у зв'язку із суттєвим розбіжністю дій ФРС та Банку Японії, який не поспішає з посиленням грошово-кредитної політики. Тим не менш, в умовах високої волатильності світових фінансових ринків, попит на ієну як актив "тихої гавані" забезпечує їй підтримку.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd