Долар 26 квітня слабо знижується до євро та ієни після стрибка напередодні

Курс долара слабо опускається до основних світових валют у вівторок після суттєвого зростання на день раніше.

Курс доллара: почему от сегодняшнего дня зависит судьба нацвалюты. Вернется  ли курс к 27 гривнам — МинфинІндекс, що розраховується, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона) втрачає 0,13% після того, як у понеділок індекс підскочив до максимуму за два роки. Ширший індикатор WSJ Dollar Index опускається на 0,15%.

Курс євро до долара під час ранкових торгів становить $1,0727 порівняно з $1,0714 на закриття ринку у понеділок, євро зміцнюється на 0,12%.

Пара долар/ієна торгується на рівні 128,06 ієни проти 128,14 ієни за підсумками попередніх торгів, ієна додала менше 0,1%.

Фунт стерлінгів до долара дорожчає на 0,12% і торгується на рівні $1,2757, австралійський долар підскочив на 0,57% до $0,7220.

Аналітики Westpac вважають, що існує висока ймовірність подальшого зміцнення долара на тлі ризиків, пов'язаних із коронавірусом у Китаї, та подій в Україні, оскільки американська валюта для інвесторів виконує роль захисного активу.

Крім того, долар підтримує "яструбина" риторика Федеральної резервної системи, зазначають аналітики. Очікується, що Федрезерв на наступному засіданні, яке пройде 3-4 травня, підвищить ставку на 50 базисних пунктів (б.п.), до 0,75-1%.

При цьому трейдери оцінюють у 94% ймовірність підвищення базової процентної ставки одразу на 75 б.п. у червні, свідчать дані CME Group. Підйому ставки на 75 б.п. був із листопада 1994 року.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd