Ціни на золото 3 травня застрягли близько 2,5-місячного мінімуму, оскільки інвестори очікують на засідання ФРС

Ціни на золото впали у вівторок до найнижчого рівня з середини лютого, оскільки зростання долара та неминуче підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою США знизили привабливість дорогоцінних металів як засіб захисту від інфляції.

Золото 999 пробы: свойства сплава, цена за грамм, для чего используется

Спотове золото подешевшало на 0,3% до $1858,10 за унцію за 05:10 за Грінвічем. Дорогоцінні метали впали більш ніж на 2% у понеділок до найнижчого рівня з 16 лютого, оскільки долар і прибутковість зміцнилися на перспективах більш швидкого підвищення ставок центральним банком США.

Ф'ючерси на золото США також знизилися на 0,3% до 1857,20 долара.

«Існують короткострокові ризики падіння цін на золото, і ми маємо цільовий діапазон від 1810 до 1790 доларів, при цьому тиск виходить від вищих відсоткових ставок і долара», - сказав Майкл Маккарті, головний стратегічний директор Tiger Brokers, Австралія.

Долар залишався поблизу 20-річного максимуму, що робило золото за ціною в доларах менш привабливим для закордонних покупців, тоді як базова прибутковість 10-річних казначейських облігацій у понеділок досягла 3% уперше з грудня 2018 року, що є ключовим психологічним досягненням.

Федеральний комітет з відкритих ринків Центрального банку США почне своє засідання за процентними ставками пізніше того ж дня і, як очікується, підвищить вартість запозичень на піввідсотка, коли оголосить про своє рішення у середу.

ФРС підвищила відсоткову ставку на 25 базисних пунктів у березні і незабаром, ймовірно, почне скорочувати свої активи, намагаючись посилити грошово-кредитну політику в епоху пандемії та стримати стрімке зростання інфляції.

Більш високі короткострокові відсоткові ставки та прибутковість облігацій у США, як правило, збільшують альтернативні витрати зберігання зливків із нульовою прибутковістю.

Європейський союз готував санкції проти продажу російської нафти у зв'язку з її вторгненням в Україну після серйозних змін у понеділок із боку Німеччини, найбільшого споживача енергоресурсів росії.

Зливки розглядаються як надійний засіб заощадження під час економічних та політичних криз.

Спот-срібло впало на 0,5% до 22,52 долара за унцію, платина подешевшала на 0,1% до 934,94 долара, а паладій зріс на 0,8% до 2234,12 долара.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd