Ціни на нафту помірно зростають 27 квітня на очікуваному скороченні постачання

Світові ціни на нафту в середу вранці піднімаються, тоді як інвестори продовжують оцінювати перспективи часткового припинення постачання російської сировини на світовий ринок, свідчать дані торгів.

Рейдерский захват «ЕвроСибОйл» — добыча нефти в Калмыкии под угрозой -  Всеволод Немов - ИА REGNUMСтаном на 8:25 EET ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки Brent зростає на 0,34%, до 104,97 долара за барель, червневих ф'ючерсів на WTI - на 0,15%, до 101,85 долара.

Чергові очікування скорочення цих постачань викликали новини про припинення постачання газу з росії до окремих країн Європи – Болгарії та Польщі – через відмову платити рублями.

Аналітик SPI Asset Management Стівен Іннес (Stephen Innes), чиї слова наводить газета Wall Street Journal, сказав, що ціни на нафту "отримують підтримку завдяки ескалації міжнародної напруженості, коли росія почала перекривати постачання газу до ЄС".

"І це тільки початок, тому нафта може залишитися в плюсі, коли ЄС припинить постачання газу, що спровокує ефект доміно по всьому континенту", - сказав він.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd