Ціни на нафту еталонних марок помірно піднімаються

Ціни на нафту еталонних марок помірно піднімаються у п'ятницю, 2 серпня, після різкого зниження на день раніше, викликаного слабкими статданими з США.

Про це повідомляє enkorr.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $80 за барель, що на $0,48 (0,6%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти знизилися у ціні на $1,32 (1,6%), до $79,52 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли у ціні на $0,49 (0,64%), до $76,8 за барель. У четвер контракт здешевшав на $1,6 (2,1%), до $76,31 за барель.

У четвер стало відомо, що індекс ділової активності у виробничому секторі США (ISM Manufacturing) у липні опустився до мінімальних з листопада 2023 року 46,8 пункту з 48,5 пункту у червні. Консенсус-прогноз аналітиків передбачав підвищення індексу до 48,8 пункту. Значення індикатора нижче від 50 пунктів свідчить про спад активності сектора.

Слабкі дані про ділову активність «підсилюють побоювання рецесії в США», сказав старший стратег SIA Wealth Management Колін Сізінскі.

Тим часом ОПЕК+ за підсумками засідання напередодні підтвердила поточні домовленості щодо обсягів скорочення видобутку й також дала «бичачий» для ринку середньостроковий сигнал про готовність за потреби відмовитися від нарощування видобутку з жовтня поточного року.

Наступну зустріч міністерського моніторингового комітету ОПЕК+ (JMMC) призначено на 2 жовтня.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd