Ціни на нафту 28 квітня перейшли до зростання, Brent - $105,66 за барель

Ціни на нафту перейшли до зростання вдень у четвер після нетривалого періоду зниження під час ранкових торгів.

Минус 37 долларов за баррель: что происходит с рынком нефти | Экономическая  правда

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:40 EET у четвер становить $105,66 за барель, що на $0,34 (0,32%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $102,38 за барель, що на $0,36 (0,35%) більше за підсумкове значення попередньої сесії.

На день раніше нафтові котирування додали в ціні 0,3%, а з початку поточного тижня Brent втратила близько 1%, WTI - збільшилася на 0,4%.

На трейдерів чинять тиск досить суперечливі фактори. З одного боку, вони стурбовані новим спалахом коронавірусу в Китаї, який може призвести до падіння попиту. Китайська влада раніше ухвалила рішення про введення локдауну у великому діловому центрі країни - Шанхаї. Така сама доля може загрожувати і Пекіну, де рівень захворювань неухильно зростає щодня. "Локдаун в Китаї залишається в центрі уваги і основним фактором, що протидіє (зростанню - ІФ)", - йдеться в коментарі SPI Asset Management.

З іншого боку, інвестори стурбовані можливістю скорочення пропозиції через санкції проти рф у зв'язку з її вторгненням в Україну. Висока ймовірність, що постачання російських енергоресурсів ринку можуть сильно скоротитися.

Днем раніше "Газпром" призупинив постачання газу до Болгарії та Польщі, мотивувавши це тим, що не отримав платежі за постачання газу у квітні в рублях. "Побоювання європейського та глобальних ринків природного газу полягають у тому, чи росія рухатиметься шляхом подальшої ескалації, припинивши постачання в інші європейські країни", - зазначив аналітик ING Уоррен Паттерсон.

Як стало відомо зі звіту Міненерго США, комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня зросли на 691 тис. барелів. Експерти, опитані агентством Bloomberg, не очікували зміни рівня запасів.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd