Ціна на золото зростає 5 травня на коментарях глави ФРС США

Вартість золота зростає на 1,65% на коментарях глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Джерома Пауелла про те, що регулятор виключає підвищення облікової ставки на 75 базисних пунктів, свідчать дані торгів.

Спрос на золото в первом квартале достиг максимума с 2018 года — МинфинСтаном на 9:24 EET ціна червневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex зростала на 32,08 долара, або на 1,72%, до 1901,06 долара за тройську унцію. Липневий ф'ючерс на срібло дорожчав на 3,66%, до 23,218 долара за унцію.

На ринку золота в четвер вранці спостерігається сильне зростання, інвестори оцінюють коментарі Пауелла про те, що ФРС США не підвищуватиме облікову ставку на 75 базисних пунктів.

"Ціна на золото підтримувалась за рахунок очікування деяких аналітиків, що ФРС може підвищити відсоткову ставку на 75 базисних пунктів", - сказав газеті Wall Street Journal головний ринковий аналітик AvaTrade Наім Аслам (Naeem Aslam).

У середу регулятор підвищив базову процентну ставку рівня 0,75-1% річних. Рішення співпало з прогнозами більшості аналітиків.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd