Число покупців військових ОВДП перевищило 38 500 – Нацбанк

Як повідомляє прес-служба НБУ, станом на 6 травня кількість інвесторів, які вклали кошти у військові облігації внутрішньої держпозики, перевищила 38 500.

Відбулося перше погашення за військовими ОВДП - IBF27 квітня від погашення першого випуску військових облігацій фізичні та юридичні особи отримали 3,3 млрд гривень.

«Міністерство фінансів України своєчасно та в повному обсязі виконує свої зобов’язання», – наголошується у публікації Нацбанку.

У НБУ нагадують, що інвестиції у військові ОВДП допомагають зміцнити фінансовий фронт України та забезпечують безперебійне задоволення фінансових потреб держави – соціальних та оборонних – в умовах воєнного стану.

Варто зазначити, що Мінфін випускає як гривневі, так і валютні військові ОВДП (останні зараз можна купувати лише за валюту, у якій вони номіновані).

Одна гривнева облігація сьогодні коштує 1000 грн, одна доларова – $1000, одна номінована в євро – €1000.

Ставка прибутковості при цьому визначається в ході аукціону (ставка за гривневими облігаціями становила від 9,5% до 11% річних, за номінованими в доларах та євро – 3,7% та 2,5% відповідно).

Придбати військові ОВДП можна через банки, що виступають у якості первинних дилерів, так і через ліцензовані інвестиційні фірми.

У таких банках та інвестфірмах, як Укргазбанк, Укрексімбанк, ПУМБ, Монобанк, Альфа-Банк, Банк Південний, ICU, БТС Брокер, Універ Капітал, Дрегон Капітал та Кінто інвестувати у військові ОВДП можна від 1 000 грн.

Мінімальна сума інвестицій у військові облігації при зверненні до Банку Кредит Дніпро – від 20 000 гривень, а до Ощадбанку (за спрощеною процедурою) – від 50 000 гривень.

У ПриватБанку, Кредобанку та ОТП Банку можна придбати військові ОВДП на суму від 100 000 гривень, у Таскомбанку – від 300 000 гривень, а у Райфі та у Креді Агріколь Банку – від 500 000 грн.

Нагадаємо, 3 травня надходження до держбюджету від розміщення військових облігацій внутрішньої держпозики склали 7,12 млрд гривень.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd