Ціни на нафту зростають, оскільки сильний попит у США компенсує план продажу SPR

Ціни на нафту зросли в середу, відновившись після нещодавніх втрат, оскільки ознаки більшого, ніж очікувалося, скорочення запасів сирої нафти в США компенсували побоювання щодо планів Білого дому збільшити пропозицію у найближчій перспективі.

Нафта дорожчає сьомий тиждень на тлі нестачі енергоносіїв | Економічна  правда

Дані Американського інституту нафти показали, що запаси сирої нафти в США несподівано скоротилися на 1,3 млн. барелів за тиждень до 14 жовтня. Очікується, що дані Управління енергетичної інформації, які будуть опубліковані пізніше сьогодні, покажуть зростання на 1,4 млн. барелів.

Дані показують, що споживання нафти в США залишається стабільним, незважаючи на зростання інфляції та процентних ставок, і що адміністрація Байдена має тяжку боротьбу за контроль над цінами на нафту.

Лондонські ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 0,9% до 90,86 долара за барель, тоді як ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate зросли на 1,4% до 83,22 долара за барель на 22:15 за східним. часу (02:15 за Грінвічем). Обидва контракти впали на 1% і 3% у вівторок через побоювання збільшення поставок до США.

Білий дім пізно ввечері у вівторок повідомив про плани вивільнити 15 мільйонів барелів нафти зі свого стратегічного нафтового резерву до грудня, а також відкрив можливість додаткових поставок, якщо цього вимагатимуть ринкові умови.

Уряд також заявив, що почне поповнювати резерви, купуючи нафту лише тоді, коли ціни впадуть нижче 67-72 доларів за барель.

Цей крок став відповіддю на нещодавнє скорочення постачань Організацією країн-експортерів нафти та її союзниками (ОПЕК+), що спровокувало сильне зростання нафтових цін. Цей крок також спрямований на зниження цін на бензин у США напередодні проміжних виборів.

Але з огляду на те, що програми уряду призвели до того, що SPR цього року досяг майже 40-річного мінімуму, ринки не були впевнені в тому, наскільки адміністрація Байдена зможе контролювати ціни на нафту.

Більшість членів ОПЕК+ також відмахнулися від критики США та підтримали нещодавнє скорочення видобутку. Більш слабкий долар, який відступив від 20-річних максимумів, також позитивно вплинув на ціни на нафту цього тижня.

Тим не менш, цінам на нафту також доводиться боротися із уповільненням світового попиту, який був найбільшим джерелом тиску продавців цього року. Уповільнення зростання в Китаї серйозно вплинуло на величезний імпорт нафти до країни, внаслідок чого ціни знизилися з максимуму 2022 року.

Китайський уряд нещодавно заявив, що не має наміру згортати свою політику нульового COVID. Блокування для боротьби зі спалахами COVID є основою економічних проблем Китаю цього року.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd