Ціни на нафту зміцнилися на тлі даних про зниження запасів сирої нафти в США та деякого оптимізму щодо Китаю

Ціни на нафту зміцнилися на азіатських торгах у середу на тлі даних про зниження запасів сирої нафти в США від API, зниження курсу долара та деякого оптимізму щодо перспектив попиту та економіки Китаю.

Нафта дорожчає сьомий тиждень на тлі нестачі енергоносіїв | Економічна  правда

Висока ймовірність того, що ОПЕК залишить видобуток без змін на своєму майбутньому засіданні, обмежить зростання.

На 07:32 за Гринвічем ф'ючерси на нафту марки Brent зміцнилися на 70 центів, або 0,84%, до 83,73 долара за барель, у той час як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) зросли на 56 центів, або 0,72%, до 78,76 доларів за барель.

Ринок, як і раніше, знаходиться в структурі контанго: ф'ючерси на форвардний місяць торгуються вище, ніж ф'ючерси на терміновий місяць.

Згідно з джерелами на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти у вівторок, запаси сирої нафти в США, як очікується, скоротяться приблизно на 7,9 млн. барелів за тиждень, що закінчився 25 листопада, сприяючи зростанню цін.

Офіційні дані очікуються від Управління енергетичної інформації США у середу.

Оптимістичні настрої щодо Китаю сприяли висхідному тренду на азіатських денних торгах.

«Слабкі дані PMI Китаю, можливо, вже були перероблені, оскільки недавнє відновлення оптимізму затьмарює економічні дані, що відстають», - сказала ринковий аналітик CMC Тіна Тен, посилаючись на індекс менеджерів із закупівель за листопад, опублікований раніше в середу.

Китай також повідомив про меншу кількість випадків зараження COVID-19, ніж у вівторок, на тлі ринкових спекуляцій про протести у вихідні, які можуть призвести до послаблення обмежень на пересування у зв'язку з COVID-19. Гуанчжоу, південне місто, в середу послабило правила профілактики COVID у кількох районах.

За словами старшого віце-президента Rystad Energy Клаудіо Галімберті, з поточними блокуваннями дані в режимі реального часу вказують лише на невеликий спад трафіку: національний трафік у четвертий тиждень листопада становив 95% від рівня 2019 порівняно з 97% на початку місяця. Це сигналізувало про кращий, ніж очікувалося, попит на паливо всередині країни.

За оцінкою Галімберті, у першій половині грудня Brent торгуватиметься понад 90 доларів за барель, а WTI - близько до 83 доларів за барель.

Азіатські акції також відновилися в середу, оскільки інвестори сподівалися, що Китай зрештою відновить свою економіку.

Незначну підтримку також надав слабший долар США. Голова ФРС Джером Пауелл має виступити з доповіддю про економіку та ринок праці на заході Брукінгського інституту в середу, коли інвестори шукатимуть підказки про те, коли ФРС уповільнить темпи свого агресивного підвищення процентних ставок.

"Енергетичні ринки неправильно оцінюють, наскільки стійкою залишається світова економіка, і цього тижня ми можемо побачити перегляд показників ВВП США у третьому кварталі у бік підвищення", - сказав старший аналітик OANDA Едвард Мойя у записці клієнта.

За словами Вірендри Чаухан з Energy Aspects, низька ліквідність та загальна відсутність обсягів торгів до кінця року також можуть підтримати ринок.

Щодо пропозиції, то рішення ОПЕК+ провести зустріч 4 грудня фактично свідчить про малу ймовірність зміни політики, повідомило Reuters у середу джерело, безпосередньо знайоме з цим питанням.

«Зростання нафти вичерпалося після повідомлень про те, що ОПЕК+ може зрештою зберегти свій видобуток на колишньому рівні. Очікування того, що вони серйозно розглянуть питання щодо скорочення видобутку, зростали», - додав Мойя.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd