Ціни на нафту падають 8 листопада через попит з боку Китаю, побоювання з приводу рецесії переважають проблеми із пропозицією

Ціни на нафту впали у вівторок, оскільки побоювання з приводу рецесії та загострення спалахів COVID-19 у Китаї викликали побоювання щодо зниження попиту на паливо, що переважають побоювання щодо пропозиції.

Нафта подешевшала на 7% за тиждень | Економічна правда

Нафта марки Brent подешевшала на 31 цент, або 0,3%, до 97,61 долара за барель до 04:34 за Грінвічем, тоді як нафта марки West Texas Intermediate (WTI) впала на 36 центів, або 0,4% , до 91,43 долара за барель

Обидва контрольні показники досягли найвищого рівня з серпня в понеділок на тлі повідомлень про те, що лідери Китаю, найбільшого у світі імпортера сирої нафти, обмірковують вихід із суворих обмежень країни, запроваджених у зв'язку з COVID-19.

Проте китайські чиновники охорони здоров'я минулими вихідними підтвердили відданість Китаю своїй суворій політиці нульового поширення COVID. Крім того, останні дані показали, що експорт та імпорт країни несподівано скоротилися у жовтні.

Згідно з офіційними даними, опублікованими у вівторок, кількість випадків зараження COVID-19 різко зросла в Гуанчжоу та інших великих містах Китаю. Глобальний виробничий центр бореться з найгіршим спалахом за всю історію, перевіряючи свою здатність уникнути загальноміського блокування в шанхайському стилі.

«Я думаю, що блокування, що продовжуються, не кажучи вже про подвоєння нульового рівня COVID-19 у вихідні дні, не тільки вражають ринок нафти, а й продовжують відштовхувати розповідь про повторне відкриття, що негативно позначається на цінах на нафту», - сказав Стівен Іннес , керуючий партнер SPI Asset Management

Зміцнення долара також вплинуло на нафтові ціни. Нафта зазвичай оцінюється в доларах США, тому сильніший долар робить товар дорожчим для власників інших валют.

За словами аналітика CMC Markets Тіни Тенг, цього тижня учасники ринку стежитимуть за даними щодо індексу споживчих цін США як торговельні сигнали.

"На тлі жорсткої інфляції та зростання відсоткових ставок в основних західних країнах ф'ючерси на нафту, як і раніше, враховують можливість глобальної економічної рецесії", - сказав Тен.

"Це, поряд із уповільненням попиту на паливо в Китаї, є причиною зниження цін на нафтові ф'ючерси в останні кілька місяців".

Але короткострокові фундаментальні показники для нафти залишаються оптимістичними, і основна увага надається питанням пропозиції, кажуть аналітики ANZ Research.

"Ринок стикається з крайнім терміном для європейського імпорту російської нафти до того, як набудуть чинності санкції", - додав ANZ.

Заборона Європейського Союзу на російську нафту, введена у відповідь на вторгнення росії в Україну, набуде чинності 5 грудня, а в лютому настане припинення імпорту нафтопродуктів.

Очікується, що запаси сирої нафти в США зростуть приблизно на 1,1 млн барелів минулого тижня, показало попереднє опитування Reuters, проведене в понеділок.

Опитування було проведено перед звітами Американського інституту нафти, які мають бути опубліковані о 16.30. за східним часом (21:30 за Грінвічем) у вівторок, а Управління енергетичної інформації - о 10:30 (15:30 за Грінвічем) у середу.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd