Біткоїн став офіційною валютою у другій країні світу

Центральноафриканська Республіка, друга у світі після Сальвадора та перша на африканському континенті, визнала біткоїн законним платіжним засобом. Про це повідомив Forbes.

Если биткоин взломают, он останется у вас как сувенир. Хоть внукам  покажете» - Газета.RuІсторичне рішення було ухвалено за результатами голосування Національної асамблеї, члени якої підтримали урядовий законопроєкт. Передбачається, що це має допомогти у відновленні економіки після бунтів, які охопили країну 2021 року.

Законопроєкт був розроблений та внесений до парламенту міністром цифрової економіки Жустіном Гурна-Зако. Окрім визнання біткоїну новим платіжним засобом, цей документ стане базою для законодавчого регулювання криптовалюти.

Передбачається, що з прийняттям криптовалюти Центральноафриканська Республіка наблизилася до нового, авангардного шляху розвитку, популярного серед інвесторів у всьому світі.

Нагадаємо, першою країною, яка визнала біткоїн законним платіжним засобом, у вересні 2021 року став Сальвадор. З того часу влада країни поповнила свою криптовалютну скарбницю на 410 BTC.

Також біткоїн був визнаний платіжним засобом у Prospera — вільній економічній зоні держави Гондурас. Крім того, місцевим органам влади та міжнародним фірмам дозволили випускати біткоін-облігації в юрисдикції Prospera відповідно до стандартів KYC та AML.

Нещодавно про плани легалізувати стейблкоїни оголосило Британське казначейство. Відомство має намір поступово визнати їх як законний засіб платежу.

В Україні ухвалено закон «Про віртуальні активи». Документ передбачає, що регулювати новий ринок криптоактивів в Україні буде Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та НБУ. Слід наголосити, що закон «Про віртуальні активи» набуде чинності після змін до Податкового кодексу, які передбачають особливості оподаткування операцій із криптоактивами.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd