Банки зобов'язані надати НБУ інформацію про відокремлені підрозділи по торгівлі готівковою валютою

Банки зобов'язані до 31 січня 2023 року надати Національному банку інформацію про відокремлені підрозділи, відкриті для торгівлі валютними цінностями в готівковій формі.

НБУ анулював ліцензії 27 небанківським фінустановам, переважно філіалам  Держмолодьжитла | Mind.ua Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Продовжуючи врегульовувати практичні питання формування та ведення Реєстру пунктів обміну іноземної валюти, Національний банк оновив автоматизовану інформаційну систему ведення Державного реєстру банків.

Відтепер ця система дає змогу банкам надавати інформацію про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, які підлягають включенню до Реєстру.

Банки зобов’язані забезпечити надання регулятору через автоматизовану інформаційну систему ведення Державного реєстру банків такої інформації протягом 10 робочих днів після отримання повідомлення засобами електронної пошти Національного банку про оновлення автоматизованої інформаційної системи ведення Державного реєстру банків.

Таке повідомлення Національний банк направив банкам 17 січня 2023 року.

«Отже, банкам необхідно надати інформацію про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, до 31 січня 2023 року включно», — йдеться в повідомленні.

Такий термін передбачений у пункті 5 постанови правління Національного банку від 30 грудня 2022 року № 254 «Про затвердження Положення про Реєстр пунктів обміну іноземної валюти та внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України».

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd