Банкам дозволили купувати валюту у населення за курсом, нижчим за офіційний

З понеділка банкам дозволено купувати готівкову валюту та валюту за картками у населення за вартістю, нижчою від офіційного курсу.

НБУ дозволив банкам встановлювати курс купівлі валюти на власний розсуд

Якщо раніше банки могли купувати готівкову іноземну валюту у населення за курсом не нижчим від офіційного, то, починаючи з цього тижня, угоди дозволено здійснювати за курсом нижче за той, що було встановлено НБУ.

Крім того, регулятор скасував і нижній ліміт у вигляді офіційного курсу з операцій, які здійснюються з використанням електронних платіжних коштів при списанні банками-емітентами з рахунку клієнта коштів у валюті (якщо міжбанківський переказ здійснюється у гривні).

Нововведення працює і у разі зарахування на рахунок клієнта гривневих коштів, якщо міжбанківський переказ за такою операцією проводиться у закордонній валюті.

Слід зазначити, що з 21 липня офіційний курс гривні встановлено на рівні 36,5686 грн/$: НБУ скоригував вартість нацвалюти на 25%.

Як пояснили в Нацбанку, в умовах воєнного часу курс, який діяв із 24 лютого, втратив актуальність. Фіксація курсу на рівні 36,56 грн/$ має на меті підтримку стійкості економіки України в умовах війни, а також покликана сприяти підвищенню конкурентоспроможності місцевих виробників та зближення курсових умов для різних груп бізнесу та населення.

Курс купівлі долара на готівковому ринку сьогодні помітно перевищує офіційні показники: у більшості банків він становить 38,4-39 грн/$, але деякі фінустанови заявляють його на офіційному рівні.

Нагадаємо, у Concorde Capital допускають зростання готівкового курсу гривні до долара до позначок 37-38 грн/$ вже найближчим часом.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd