Біткоїн досяг 17-місячного максимуму після рішення ФРС щодо ставки

Ціни на біткоін зросли в четвер після того, як Федеральна резервна система США виступила з менш «яструбиним» тоном, ніж очікував ринок. Інші криптовалюти також зросли на тлі ослаблення долара та ставок трейдерів на те, що підвищення процентної ставки більше не буде.

Біткоїн виріс майже на 4% до $35 808, досягнувши найвищого рівня з травня 2022 року. Друга у світі криптовалюта — ефіріум зросла на 3% до $1 866,19 — майже 3-місячного максимуму.

Згідно з інтерактивними даними «Мінфіну», вартість біткоїна станом на 12.30 становить $ 35,396 за монету.

Криптовалютний ринок був багато в чому натхненний ослабленням долара та зниженням прибутковості облігацій після того, як Федеральна резервна система США зберегла відсоткову ставку на колишньому рівні в середу, як і очікувалося. На азіатських торгах у четвер індекс долара впав на понад 0,5%.

Глава ФРС Джером Пауелл висловився менш «яструбиним» тоном щодо майбутнього підвищення ставки. Залишивши відкритою можливість ще одного підвищення її цього року, Пауелл, проте, визнав, що грошово-кредитні умови останніми місяцями суттєво посилилися.

Ринок сприйняв це як сигнал про те, що ФРС не більше підвищуватиме ставку і, можливо, почне знижувати її до середини 2024 року.

У зв'язку з цим трейдери почали йти з долара в ризикові активи, що сприятливо позначилося на криптовалютах.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd