Азіатські ринки акцій торгуються без єдиної динаміки

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують сьогодні єдиної динаміки.

Трейдери оцінюють сигнали, що стосуються подальшого напряму політики Федеральної резервної системи (ФРС), а також статдані щодо економіки Японії.

Ф'ючерсний ринок очікує, що ставка ФРС досягне піку на рівні 5,4% цього року, хоча місяць тому максимальний рівень ставки оцінювали в 5%, зазначає агентство Bloomberg. Підвищення ставки ФРС впливає на всі ринки, оскільки, зокрема, збільшує вартість запозичення в доларах.

Статдані з Японії, опубліковані у вівторок, показали прискорення темпів зростання роздрібних продажів у країні до максимального рівня з травня 2021 року завдяки повному зняттю карантинних обмежень.

Показник піднявся в січні на 6,3% у річному вираженні після підвищення на 3,8% у грудні, повідомило міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав зростання на 4%.

Водночас, промвиробництво в Японії минулого місяця, згідно з попередніми даними, знизилося на 4,6% відносно грудня - найрізкішими темпами за вісім місяців. Експерти в середньому очікували зменшення показника на 2,6%.

Японський індекс Nikkei 225 коливається між зростанням і зниженням під час торгів.

Акції Tokyo Electron (TYO:8035) втрачають у ціні 0,4%, Japan Post - 1,3%, Japan Tobacco - також 1,3%. Водночас папери SoftBank Group (TYO:9984) подорожчали на 0,5%, Mercari - на 3,8%, Recruit Holdings - на 0,8%, Renesas Electronics - на 2,6%.

Гонконгський фондовий індекс Hang Seng втрачає 0,6% під час торгів, китайський Shanghai Composite - 0,2%.

Акції Hong Kong Exchanges подешевшали на 1,8%, BYD Co. - на 0,7%, Meituan (HK:3690) - на 0,6%, Tencent Holdings (HK:0700) - на 0,6%. Водночас у Гонконзі дорожчають акції Anta Sport (+0,8%) і AIA Group (+1,3%).

У Шанхаї дешевшають акції виробника алкоголю Kweichow Moutai (-1,5%), Great Wall Motor (-1,6%), Air China (-0,1%).

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI піднявся на 0,3% на торгах у вівторок, австралійський індекс S&P/ASX 200 виріс на 0,47%.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd