Азіатські ринки акцій переважно знижуються сьогодні

Сьогодні фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в основному опускаються, виняток становить китайський індикатор.

Азіатські ринки акцій переважно торгуються в зеленій зоні - IBF

Трейдери готуються до насиченого подіями тижня, який міститиме січневі дані щодо інфляції в США, зазначає Bloomberg. Експерти побоюються, що доповідь Мінпраці США про динаміку споживчих цін, яку буде оприлюднено у вівторок, підтвердить, що боротьба з інфляцією далека від завершення, розвіявши, таким чином, надії на швидке завершення циклу посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС).

Згідно з консенсус-прогнозом експертів, який наводить Trading Economics, споживчі ціни в США в січні зросли на 6,2% у річному вираженні порівняно з 6,5% у грудні.

"Залежно від того, якими будуть дані щодо інфляції, ми можемо побачити або як ринки зітхнуть із полегшенням, або як прискориться відхід від ризиків", - говорить аналітик Standard Chartered (LON:STAN) Plc Ерік Робертсен, слова якого наводить Bloomberg.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 до 7:42 кч знизився на 0,91% під час торгів, лідерами зниження є акції технологічних компаній.

Так, папери Tokyo Electron (TYO:8035) впали в ціні на 4,7%, SoftBank Group (TYO:9984) - на 1,4%, Renesas Electronics - на 0,5%. Також дешевшають папери Fast Retailing (TYO:9983) (-1,2%), Nintendo (-1,6%), Shiseido Co. (-4,2%).

Завтра уряд Японії представить парламенту кандидата на посаду глави ЦБ. У п'ятницю японські ЗМІ повідомили, що прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда вибрав 71-річного Кадзуо Уеду зі списку кандидатів на цю посаду. Нинішній глава Банку Японії Харухіко Курода піде у відставку на початку квітня.

Гонконгський фондовий індекс Hang Seng до 7:46 кч просів на 0,16%.

Тиск на ринок чинить посилення напруженості у відносинах Китаю і США, які минулої неділі збили черговий об'єкт у своєму повітряному просторі. Раніше цього місяця Штати збили над своєю територією китайський аеростат, який, за твердженням Пентагону, був розвідувальним.

Лідерами зниження в Гонконзі є акції девелоперів - папери Link Real Estate Investment Trust впали в ціні на 12,9%, New World Development Co. - на 6,5%, Henderson Land - на 4,3%, Hang Lung Properties - на 2,5%.

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:46 мск додав 0,74%. Вартість акцій виробника алкоголю Kweichow Moutai піднялася на 3,1%, Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) - на 3,1%, Sany Heavy Industry - на 9,9%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI до 8:02 кч опустився на 0,72%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 втратив до 7:45 кч на 0,21%.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd