Азіатські ринки акцій переважно торгуються в зеленій зоні

Сьогодні фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в основному підвищуються, слідуючи за динамікою американського фондового ринку.

Ринки акцій Азії зросли крім Японії Біржі материкового Китаю продовжують залишатися закритими у зв'язку зі святом Весни (настання нового року за місячним календарем).

Зростанню оптимізму на азіатських ринках, зокрема, сприяли опубліковані напередодні статдані зі США, які засвідчили, що економіка залишається гнучкою, незважаючи на істотну жорсткість грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС).

Згідно з попередніми даними Мінторгу США, ВВП країни в 4-му кварталі збільшився на 2,9% у перерахунку на річні темпи після підйому на 3,2% у попередньому кварталі. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачав ослаблення економічного зростання до 2,6%.

Значення індексу Nikkei 225 до 8:09 мск збільшилося на 0,05%.

Лідерами зростання цін виступають папери хімічної компанії Shin-Etsu Chemical Co. Ltd. (+4,2%), виробника промислових роботів Yaskawa Electric Corp. (+3,7%) і банку Chiba Bank Ltd. (+3,6%).

Акції автовиробника Toyota Motor (TYO:7203) подорожчали на 0,4%, виробника споживчої електроніки Sony (TYO:6758) - на 1%.

Гонконгський індекс Hang Seng до 8:16 мск опустився на 0,01%.

Найбільш істотне зниження на Гонконгській фондовій біржі показують акції виробника сонячних панелей Xinyi Solar Holdings Ltd. (HK:0968) (-3,5%), виробника комп'ютерів Lenovo Group Ltd. (-3%) і виробника побутової техніки та електроніки Haier Smart Home Co. Ltd. (-2,3%).

Акції ритейлера Alibaba (NYSE:BABA) Group Holding Ltd. дешевшають на 1,3%, тоді як папери JD.com Inc. (NASDAQ:JD) зростають на 1,8%.

Значення південнокорейського Kospi до 8:14 мск збільшилося на 0,7%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. (KS:005930) зростають на 1,1%, ціна акцій автовиробника Hyundai Motor (KS:005380) зменшується на 0,6%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав за день 0,3%.

Індекс цін виробників в Австралії збільшився на 0,7% у поквартальному вираженні в 4-му кварталі 2022 року порівняно зі зростанням на 1,9% у 3-му кварталі. Показник демонструє зростання десятий квартал поспіль, проте темпи підйому були мінімальними з 2-го кварталу 2021 року, пише Trading Economics.

Папери найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto (LON:RIO) подорожчали на 0,6% і 0,4% відповідно.

Акції Fortescue Metals Group (ASX:FMG) Ltd. додали 0,04%. Компанія повідомила, що поставила рекордний обсяг залізної руди в 4-му кварталі, при цьому скоротивши виробничі витрати порівняно з попередніми трьома місяцями.

ДОСТУП ДО ФІНАНСОВИХ РИНКІВ ТА АНАЛІТИЦІ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН
зареєструйтеся та отримайте 7 днів безкоштовно
Реєстрація
asd